11 Δεκεμβρίου, 2012

Εβδομάδα φιλανθρωπικής δράσης


 Αγαπητοί γονείς,

Πλησιάζουν οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων, μέρες αγάπης και προσφοράς. Μέρες που όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη
να τις βιώσουν με ένα τρόπο ξεχωριστό, πιο ουσιαστικό και πιο ανθρώπινο. Όμως και αυτές τις άγιες μέρες κάποιοι συνάνθρωποί μας και ιδιαίτερα κάποια παιδιά θα στερηθούν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, τα απολύτως αναγκαία για  τη διαβίωσή τους.
Στην προσπάθειά μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας
και να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε να ορίσει την επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 10/12/2012 μέχρι την Παρασκευή 14/12/2012 ως:
 «Εβδομάδα φιλανθρωπικής δράσης, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης».
 Όλη την εβδομάδα μπορούν τα παιδιά να φέρνουν στο σχολείο τρόφιμα που, όπως γνωρίζετε και από τις προηγούμενες φορές που τα συγκεντρώσαμε, θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην αναλώνονται σύντομα (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, αλεύρι, γάλα σε κουτιά κλπ. ). Τα τρόφιμα θα διατεθούν στη «Διακονία Αγάπης» που οργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου. Υπενθυμίζουμε ότι τα είδη που συγκεντρώνουν θα διατίθενται  σε όσους τα χρειάζονται από τη οδό Πλαστήρα 27.
Επίσης, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε παιδιά που έχουν ανάγκη, σκεφτήκαμε να ενισχύσουμε το έργο της μονής «Παναγία η Καλυβιανή» στο ορφανοτροφείο και οικοτροφείο της οποίας υπάρχουν πολλά παιδιά ηλικίας 4 – 18 ετών που έχουν ανάγκη υποστήριξης και φροντίδας. Μπορείτε, λοιπόν, να φέρνετε στο σχολείο ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια από αυτά που τα παιδιά σας δε χρησιμοποιούν πια, αλλά τα οποία είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά από τα παιδιά του ορφανοτροφείου. Εμείς αφού τα συγκεντρώσουμε, θα επικοινωνήσουμε με τη μονή, να τα παραλάβει, ελπίζοντας έτσι ότι θα δώσουμε στα παιδιά λίγη αγάπη και ζεστασιά που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις μέρες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας, όποια κι αν είναι αυτή.


Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 41ου Δημοτικού Σχολείου.