07 Φεβρουαρίου, 2013

Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν 
τα δικαιώματά τους


Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Ε1 τάξης, φετινοί μαθητές της ΣΤ1 τάξης, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας του Σχολείου μας κ. Χουλάκη Μαρίας συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό της UNICEF με θέμα:

Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν 
τα δικαιώματά τους
  
Τα παιδιά έφτιαξαν τη δικιά τους εφημεριδούλα μέσα από την οποία εξέφρασαν τη γνώμη τους όσον αφορά τα δικαιώματα που ένα παιδί της ηλικίας τους πρέπει να έχει, τα ενδιαφέροντά τους, τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους, ψυχαγωγήθηκαν και ψυχαγώγησαν και εμάς.
Η πολύ καλή δουλειά τους στάλθηκε από το σχολείο στην Αθήνα στη UNICEF. Στα παιδιά και τη δασκάλα τους απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.
Στις 20 Νοεμβρίου, ημέρα που υπογράφηκε η σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών (το 1959), η εργασία των μαθητών μας μαζί με τις εργασίες των υπόλοιπων σχολείων που συμμετείχαν αναρτήθηκε στη «Στοά του Βιβλίου», όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν τα έργα όσων συμμετείχαν.
Η UNICEF Ελλάδος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, μάς προσκάλεσε στην Αθήνα για να παρακολουθήσουμε την έκθεση από κοντά. Επειδή ήταν αδύνατο να παραβρεθούμε, η εργασία των παιδιών αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας.
Δάσκαλοι και μαθητές δώσαμε συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Εκείνα με τη σειρά τους υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν και τη φετινή χρονιά με το νέο πρόγραμμα της UNICEF που έχει θέμα:

Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών

που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τα προβλήματα των συνομήλικών τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και την ενίσχυση του έργου της UNICEF.


παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα μας