20 Μαρτίου, 2013


                                              Ηράκλειο, 20-3-2013
     
Αγαπητοί γονείς,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:


   Α) ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Η γιορτή του Σχολείου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 θα γίνει την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Το πρωί τα παιδιά θα έρθουν κανονικά στο Σχολείο χωρίς τσάντες.  Θα απασχοληθούν λίγο από τους δασκάλους τους και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Η γιορτή θα ξεκινήσει  στις 09.30 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές της Ε΄ τάξης.  Οι γονείς των παιδιών που συμμετέχουν, μπορούν να έρθουν την ώρα εκείνη στο σχολείο και να παρακολουθήσουν τη γιορτή.
Μετά τη γιορτή όλα τα παιδιά θα σχολάσουν στις 11.00 π.μ. Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει την ημέρα εκείνη.

   Β) ΕΛΕΓΧΟΙ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Την Τετάρτη 27  Μαρτίου 2013 και ώρα 11.45, οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων του Σχολείου θα σας ενημερώσουν για την πρόοδο των παιδιών σας. Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις  θα υπάρχει μόνο προφορική ενημέρωση , ενώ για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄  θα δοθούν και οι έλεγχοι του Β΄ τριμήνου.
 Το πρόγραμμα της ημέρας θα διεξαχθεί κανονικά για όλα τα τμήματα μέχρι εκείνη την ώρα. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τα παιδιά θα παραμείνουν στο χώρο του Σχολείου υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών.
Έλεγχοι θα δίνονται μόνο στους γονείς. Όποιος γονέας ενημερώνεται μπορεί να αποχωρεί μαζί με το παιδί του. Όσων παιδιών οι γονείς δε θα έρθουν, θα σχολάσουν κανονικά, στις προβλεπόμενες από το πρόγραμμά τους ώρες. Στη συνέχεια το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά για όσους γονείς θέλουν να αφήσουν τα παιδιά τους.

  Γ) ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
Μέσα στα πλαίσια του «Σχεδίου προώθησης και κατανάλωσης φρούτων για το σχολικό έτος 2012-13», που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας, στα παιδιά του Σχολείου, όπως και σε όλα τα σχολεία της χώρας μας,  μοιράστηκε ποσότητα φρούτων. Η διανομή φρούτων θα πραγματοποιηθεί άλλες δυο φορές μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ενίσχυση θετικών στάσεων των μαθητών ως προς τις διατροφικές τους συνήθειες, η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων για την υγεία τους και η αναχαίτιση του επιδημικού φαινομένου της παχυσαρκίας.

     Δ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ε.Υ.Ζ.Η.Ν»
Θα θέλαμε ακόμη να σας υπενθυμίσουμε ότι όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετάσχουν τα παιδιά σας στο πρόγραμμα «Ε.Υ.Ζ.Η.Ν», (Εθνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων), στόχος του οποίου είναι η καταγραφή των διατροφικών συνηθειών και της σωματικής και φυσικής κατάστασης των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων, θα πρέπει να υπογράψετε το συντομότερο δυνατόν τη δήλωση που σας έχουμε αποστείλει μαζί με το σχετικό ενημερωτικό. Αν κάποιο παιδί την έχει χάσει, μπορεί να ζητήσει καινούρια από τον εκπαιδευτικό του τμήματός του.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Χατζηγιαννάκη Αργυρώ