27 Απριλίου, 2013

«Invitation au voyage… 
Πρόσκληση σε Ταξίδι»




Με το σύνθημα Parlez franc, parlez français…. Μιλήστε ελεύθερα, μιλήστε γαλλικά! ο Σύλλογος Πτυχιούχων Γαλλικής Φιλολογίας Νομού Ηρακλείου διοργάνωσε ειδικό αφιέρωμα στη γαλλική γλώσσα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας που γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 20 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των καθηγητών Γαλλικής διήρκεσαν ένα μήνα και περιλαμβάναν δράσεις όπως: Προβολές γαλλικών ταινιών για τους μαθητές και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης, έκθεση αφιέρωμα στον Αστερίξ και Οβελίξ, μουσικές εκδηλώσεις με γαλλικά τραγούδια, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ένα μαθητικός διαγωνισμός με θέμα

« Pourquoi visiter la Crète » 
 «Γιατί να επισκεφτώ την Κρήτη», 

στον οποίο συμμετείχε και το Σχολείο μας. 
Τα παιδιά και των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Γαλλικής Γλώσσας κ. Ιωάννας έφτιαξαν κολλάζ διαφημίζοντας στα Γαλλικά το νησί μας, την Κρήτη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ένα πολιτιστικό διήμερο με γενικό τίτλο «Invitation au voyage… Πρόσκληση σε Ταξίδι» την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27/4/2013

Το Σάββατο 27/4/2013 στην αίθουσα Ανδρόγεω έγινε και η απονομή των βραβείων στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν. Τα έργα που διαγωνίστηκαν ήταν συνολικά 110, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες και οι συμμετοχές των μαθητών ξεπέρασαν τις 2000.

Στο φουαγιέ της αίθουσας ήταν αναρτημένα όλα τα έργα των παιδιών. Μπορεί να μην καταφέραμε να διακριθούμε στο διαγωνισμό, σίγουρα όμως τα έργα και των δύο τμημάτων ήταν πολύ όμορφα και πολύ αυθεντικά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!


Τα έργα των παιδιών από φωτογραφίες
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση