19 Απριλίου, 2013


Ηράκλειο, 19-4-2013  
Ενημέρωση Γονέων
«Χορήγηση Πιστοποιητικών Υγείας για εγγραφές µαθητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Συμπλήρωση του Ατοµικού Δελτίου Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.)»



Αγαπητοί γονείς,

Όπως όλοι γνωρίζετε, για τους μαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά στις Α', Γ' και Ε' τάξεις του Δηµοτικού Σχολείου καθώς και στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου, απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Ατοµικού Δελτίου Υγείας του Μαθητή .Δ.Υ.Μ.), ως πιστοποιητικό υγείας, προκειμένου να εγγραφούν στο σχολείο και να μπορούν να συμμετάσχουν στο µάθηµα της Φυσικής Αγωγής. Το Δελτίο αυτό αποτελεί σηµαντικό θεσµό έγκαιρης διάγνωσης προβλημάτων υγείας και πρόληψης ανεπιθύμητων συμβάντων.

Ταυτόχρονα για την εγγραφή των µαθητών στην Α' τάξη εκτός του Ατοµικού Δελτίου Υγείας Μαθητή, απαραίτητη είναι η προσκόμιση πιστοποιητικών οφθαλμολογικής, καρδιολογικής και οδοντολογικής εξέτασης.

Το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διευκολύνει µαθητές και γονείς στη λήψη των παραπάνω πιστοποιητικών Υγείας προωθεί συγκρότηση κλιμακίων ιατρών µε ειδικότητες Οδοντιάτρων, Καρδιολόγων, Οφθαλμιάτρων και Παιδιάτρων. Η συγκρότηση των κλιµακίων αφορά µόνο την έκδοση των εν λόγω πιστοποιητικών.

Προς το παρόν, στο νοµό Ηρακλείου, έχει συγκροτηθεί κλιµάκιο ιατρών του ΕΟΠYΥ. Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι όσοι είστε ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ μπορείτε να προσέρχεστε στους ιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων για δωρεάν εξέταση (χωρίς το προβλεπόμενο κόστος των πέντε ευρώ) και απόκτηση των παραπάνω εγγράφων.

Η πραγματοποίηση των παραπάνω εξετάσεων µπορεί να πραγματοποιηθεί στα πρωινά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Ως περίοδος εξυπηρέτησης των οικογενειών έχουν οριστεί οι µήνες Απρίλιος έως Ιούνιος και Σεπτέμβριος έως Οκτώβριος του 2013 προκειμένου οι γονείς να έχουν προσκοµίσει στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά τους, µέχρι και τον Σεπτέμβριο τα πιστοποιητικά υγείας ενώ τα Ατοµικά Δελτία Υγείας µέχρι και τον Οκτώβριο.

Στο διαδικτυακό τόπο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα βρείτε το πρόγραµµα λειτουργίας των κλιµακίων ιατρών στις Νοµαρχιακές και Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2810719367 και για προγραμματισμό ραντεβού στο τηλ. 2810 719202. ΑΡΚΟΥΔΗ και ΣΚΟΥΤΖΑΚΗ) κάθε Τετάρτη απόγευµα και Παρασκευή πρωί.

Τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται στο 3ο χλµ. της Εθνικής Οδού Ηρακλείου  - Μοιρών, Τ.Κ. 71700 στην περιοχή Εσταυρωμένου.

Για οτιδήποτε νεότερο, σχετικά µε ειδοποιήσεις συναρμόδιων φορέων που συμμετέχουν στην παραπάνω διαδικασία, θα σας ενημερώσουμε εκ νέου.



Η Διευθύντρια του Σχολείου 
 Χατζηγιαννάκη Αργυρώ