01 Μαΐου, 2013


Διαγωνισμός ζωγραφικής του ΕΚΗ με θέμα :

«Εργατική Πρωτομαγιά - Ειρήνη»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, με αφορμή την Πρωτομαγιά διοργάνωσαν και φέτος  διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Εργατική Πρωτομαγιά- Ειρήνη».

Το Σχολείο μας αποφάσισε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αυτό. Αφού το ανακοινώσαμε στους μαθητές  μας, τους μιλήσαμε σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την ημέρα της Πρωτομαγιάς στο Σικάγο το 1886, γεγονότα που συντέλεσαν στην καθιέρωση της Πρωτομαγιάς ως ημέρας που τιμούνται οι αγώνες των εργατών (περισσότερα μπορείς να διαβάσεις στο ειδικό αφιέρωμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας εδώ).

 Στη συνέχεια τους ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν κάτι σχετικό με το θέμα. Τις ζωγραφιές των παιδιών  παραδώσαμε στο ΕΚΗ. Σε ειδική εκδήλωση που έγινε την ημέρα της Πρωτομαγιάς δόθηκαν τα βραβεία.

Ανάμεσα στα παιδιά που συμμετείχαν ήταν και ο Παντουβάκης Μιχαήλ – Άγγελος μαθητής της Ε1 τάξης του Σχολείου μας, που πήρε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία του.

Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν έπαινοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

Το σχολείο συγχαίρει όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους. Οι ζωγραφιές τους ήταν όλες εξαιρετικές και πραγματικά ξεχωριστές. Ως εκπαιδευτικοί χαιρόμαστε που έχουμε τόσα ταλαντούχα παιδιά στο σχολείο μας.

Η συμμετοχή του Σχολείου σε πολλούς και διαφορετικούς διαγωνισμούς στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να εκφράσουν το ταλέντο και τις ιδιαίτερες ικανότητες που το καθένα απ’ αυτά έχει και να βρει το προσωπικό δρόμο έκφρασης.



                                                    Η Διευθύντρια του Σχολείου



                                                       Χατζηγιαννάκη Αργυρώ