20 Νοεμβρίου, 2013

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Δ΄ τάξης και Ε1 τμήματος



Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου τα δυο τμήματα της Δ΄ τάξης και το 1ο τμήμα της Ε΄ τάξης πήγαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κλειστό Γυμναστήριο «Δυο Αοράκια» για να παρακολουθήσουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαχητικών αθλημάτων


Όταν φτάσαμε, οι προπονητές μας καλωσόρισαν και ένας απ’ αυτούς ήρθε για να μας ξεναγήσει. Μόλις μπήκαμε μέσα και είδαμε το εσωτερικό του σταδίου, ενθουσιαστήκαμε. Ο προπονητής μάς έδειξε πού να καθίσουμε για να παρακολουθήσουμε διάφορα αθλήματα όπως: ξιφασκία, Κουν Φου, Κικ Μπόξινγκ κ.ά. με αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Εκτός από εμάς, άλλα δυο σχολεία είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν τα αθλήματα.

Αφού πέρασε λίγη ώρα, ο προπονητής μας οδήγησε σε ένα μεγάλο χώρο όπου μας έδειξαν τις κινήσεις της πάλης καθώς και τους κανόνες του παιχνιδιού. Επίσης, μας εξήγησαν τι πρέπει να κάνεις για να μη χτυπήσεις και τι πρέπει να φοράς για να προστατευτείς.

Στη συνέχεια, οι προπονητές διάλεγαν παιδιά για να δοκιμάσουν στην πράξη το άθλημα. Εγώ, βέβαια, δεν ήθελα, όμως τα περισσότερα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. Ο προπονητής μας έδειξε ακόμα τις κινήσεις του Κικ Μπόξινγκ και τρεις άλλοι δάσκαλοι του Κουν Φου. 

Τέλος, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και αφού παρακολουθήσαμε πάλη για λίγο ακόμα, φύγαμε.

Περάσαμε πολύ ωραία και ευχάριστα εκείνη την ημέρα και μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με αυτά τα αθλήματα.


 φωτογραφικό υλικό


Η μαθήτρια της Δ1 τάξης

Ειρήνη Συλλιγάρδου