11 Δεκεμβρίου, 2013

    
Αγαπητοί γονείς,

Πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέρες ξεχωριστές και ιδιαίτερες, μέρες που όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να τις βιώσουν με ένα πιο ουσιαστικό και πιο ανθρώπινο τρόπο. Όμως, ακόμα και αυτές τις άγιες μέρες κάποιοι συνάνθρωποί μας και ιδιαίτερα κάποια παιδιά θα στερηθούν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα, για  τη διαβίωσή τους, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε.

Το σχολείο μας, κάθε χρόνο αυτές τις μέρες, μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης, προσφοράς και αλληλεγγύης, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του και να βοηθήσει, στο μέτρο του δυνατού, όσους έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά. Στην προσπάθειά μας αυτή, ουσιαστικοί αρωγοί και συμπαραστάτες είστε όλοι εσείς.
Φέτος, επιλέξαμε να οργανώσουμε και να συμμετέχουμε σε δυο δράσεις. Η πρώτη αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων. Έτσι, από την Τετάρτη 11/12/2013 μέχρι και την Τετάρτη 18/12/2013 μπορούν τα παιδιά να φέρνουν στο σχολείο τρόφιμα που, όπως γνωρίζετε και από τις προηγούμενες φορές που τα συγκεντρώσαμε, θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορούν να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην αναλώνονται σύντομα (μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη, όσπρια, αλεύρι, γάλα σε κουτιά κλπ. ). Τα τρόφιμα, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/βαθμιας Εκπ/σης και το Σύλλογο Εκπ/κών Α/βαθμιας Εκπ/σης, θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Επίσης, σε μια προσπάθεια να δώσουμε λίγη χαρά σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, θελήσαμε να συμμετέχουμε στη δράση «Παιχνιδομαζώματα – Δωροσκορπίσματα» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία  με τη Δ/νση Α/βαθμιας Εκπ/σης που σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά άπορων οικογενειών να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν στο σχολείο όσα και όποια παιχνίδια επιθυμούν, μεταχειρισμένα που είναι σε καλή κατάσταση ή κάποια καινούρια που δεν τα χρειάζονται. Θα τα συγκεντρώσουμε στο σχολείο και ο Δήμος θα τα παραλάβει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20-12-2013. Η δράση θα κορυφωθεί σε εορταστική εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου, τη Δευτέρα 23/12/2013 δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, στην οποία μπορείτε όσοι θέλετε να συμμετέχετε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεισφορά σας, όποια κι αν είναι αυτή.


Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 41ου Δημ. Σχολείου.