15 Ιανουαρίου, 2014

Κάδοι ανακύκλωσης από το Δήμο Ηρακλείου





Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και πιο συγκεκριμένα της ενότητας «Εμένα με νοιάζει», τα παιδιά της Δ΄ τάξης δραστηριοποιήθηκαν σε θέματα περιβαλλοντικά. Μεταξύ άλλων και με αφορμή να μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες πώς γράφεται σωστά ένα γράμμα το οποίο απευθύνεται σε επίσημο πρόσωπο, τα παιδιά έγραψαν ομαδοσυνεργατικά μια επιστολή προς το Δήμαρχο Ηρακλείου, με θέμα την ανακύκλωση. 

Στη συνέχεια, η επιστολή στάλθηκε στο Δήμο, όπου οι υπεύθυνοι ανταποκρίθηκαν άμεσα.

....και κάπως έτσι έφτασαν δύο μεγάλοι, μπλε κάδοι ανακύκλωσης στο σχολείο μας.
~~~~~~~~~~~
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο CRETALIVE

Κάδοι ανακύκλωσης στο 
41ο Δημοτικό Σχολείο

Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ικανοποίησε αίτημα των μαθητών του 41ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στο Ατσαλένιο που είχαν ζητήσει κάδους ανακύκλωσης.

Σήμερα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανδρέας Κυπραίος που εκπρόσωπησε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, παρέδωσε 2 κάδους ανακύκλωσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους μίλησε σχετικά με την ανακύκλωση αλλά και τη περιβαλλοντική ευαισθησία που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες.

Από την πλευρά τους οι μαθητές ευχαρίστησαν το Δήμο Ηρακλείου για τη άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους λέγοντας ότι θα αξιοποίησουν τους κάδους ανακύκλωσης αφού το περιβάλλον πρέπει να το προστατεύουν με όλα τα μέσα.