20 Μαρτίου, 2014



6 Μαρτίου – Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας



Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.



Με αφορμή την ημέρα εκείνη το σχολείο μας έκανε μια μικρή εκδήλωση όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που τον τελευταίο καιρό ταλανίζει τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, να διατυπώσουν τις δικές τους σκέψεις και απόψεις, να παρακολουθήσουν κάποιες βιντεοπροβολές με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού. 



Επίσης, οι μαθητές των ΣΤ2 και Δ1 τμημάτων διάβασαν στους συμμαθητές τους κείμενα και άρθρα που είχαν βρει ή είχαν γράψει οι ίδιοι μέσα από τα οποία παρουσιαζόταν το πρόβλημα της βίας σε όλες του τις διαστάσεις, περιλάμβαναν στατιστικά στοιχεία που αποτύπωναν τη βία στα σχολεία και τρόπους με τους οποίους τα παιδιά θα πρέπει να αντισταθούν σε αυτή. 

Στη συνέχεια, τα παιδιά της Β΄ τάξης πέρασαν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα της αγάπης και της φιλίας που πρέπει να ενώνει όλα τα παιδιά. Τις εργασίες και το υλικό που μας παρουσίασαν μπορείτε να δείτε στην ενότητα:

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ εδώ


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Επίσης διαβάστε εδώ τη σχετική ανάρτηση: 
Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι ίσοι
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~




Τέλος, στην αίθουσα των εκδηλώσεων και στο χώρο εισόδου του σχολείου είχαν αναρτηθεί ζωγραφιές των μαθητών και συνθήματα κατά της ενδοσχολικής βίας.