20 Φεβρουαρίου, 2015

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας

Με πολύ χαρά περίμεναν και φέτος όλοι οι μαθητές τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς.
Το πρωί όλα τα παιδιά ήρθαν μασκαρεμένα στο σχολείο. Απασχολήθηκαν στις τάξεις τους με αποκριάτικες κατασκευές και πάρτι που τα ίδια διοργάνωσαν.
Στη συνέχεια, σειρά είχαν τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς. Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Σαλονικίδου Αναστασία με μαθητές από τα τμήματα που διδάσκει, μίλησαν για τα ιδιαίτερα έθιμα που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτές τις μέρες που κύριο στόχο έχουν τη σάτιρα και το πείραγμα και στη συνέχεια παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Κρήτης αλλά και άλλων περιοχών. Από τους χορούς αυτούς δεν θα μπορούσε να λείπει το παραδοσιακό γαϊτανάκι, το «πώς το τρίβουν το πιπέρι» και ο «Χαραλάμπης» που αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την καλύτερη χειροποίητη φορεσιά, την  κατασκευή μάσκας και για το πιο πρωτότυπο μακιγιάζ. Πολλά παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν σε κάθε κατηγορία και αλήθεια δυσκόλεψαν την κριτική επιτροπή καθώς το κάθε παιδί είχε να επιδείξει κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.
Οι νικητές πήραν σαν έπαθλο ένα χαρταετό, ενώ σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν έπαινοι για τη συμμετοχή τους και ένα χρωματιστό μολύβι.
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, σειρά είχε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Μια σειρά από γρίφους καλά κρυμμένοι σε   διάφορα σημεία του σχολείου περίμεναν τα παιδιά για να τους λύσουν. Η ανακάλυψη της λύσης κέντρισε το μυαλό και τη φαντασία των παιδιών, τα οποία σαν εξαιρετικοί  ερευνητές κατόρθωσαν να φτάσουν στη λύση και να κερδίσουν το έπαθλο που ήταν μια μπάλα.
Μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες σειρά είχε ο χορός και το κέφι για όλα τα παιδιά στην αυλή του σχολείου μας. Αποκριάτικη μουσική και τραγούδια αλλά και κρητικοί χοροί διασκέδασαν τα παιδιά και βέβαια και τους δασκάλους. Όλοι μαζί πέρασαν μια αξέχαστη, διαφορετική ημέρα στο σχολείο ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.


 οι χοροί μας........






οι κατασκευές μας......