27 Φεβρουαρίου, 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΕΚΔΡΟΜΉ

 Αγαπητοί γονείς,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το Σχολείο μας έχει προγραμματίσει τη φετινή σχολική χρονιά εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη και το Μουσείο της, το Πλανητάριο καθώς και επίσκεψη σε Μαραθώνα και  Αττικό Πάρκο για το διήμερο 24-25 Μαΐου 2015.
Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να συστηματοποιήσουν και να οπτικοποιήσουν τις γνώσεις που παίρνουν από τα σχολικά εγχειρίδια, να εμπεδώσουν ιστορικά γεγονότα, να έρθουν σε επαφή με μνημεία πολιτισμού, να θαυμάσουν από κοντά ιστορικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς αλλά και μεγάλα έργα που έχουν αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων ενός τόπου, να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας και να έρθουν σε επαφή με χώρους περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. 
Παράλληλα, συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, ενώ τους δίνουν τη δυνατότητα  να περάσουν  ευχάριστες, ξέγνοιαστες στιγμές παρέα με τους συμμαθητές τους, έξω από τα στενά πλαίσια του σχολείου, που θα τους μείνουν ευχάριστη ανάμνηση των μαθητικών χρόνων που πέρασαν στο δημοτικό.
Έχοντας, λοιπόν, υπόψη μας τα παραπάνω καθώς και το γεγονός ότι η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή είναι μια επίσκεψη που μόνο μέσω των σχολείων δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί και είναι η μοναδική για την οποία από το Υπουργείο Παιδείας δίνεται άδεια και δυνατότητα στα Δημοτικά Σχολεία να μετακινηθούν με διανυκτέρευση εκτός της περιοχής του Σχολείου, θεωρήσαμε καλό να οργανώσουμε μια ανάλογη επίσκεψη για τους μαθητές μας.
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη θα πρέπει να συμμετέχουν οι μισοί τουλάχιστον μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, δηλαδή, για την τρέχουσα σχολική χρονιά οι δηλώσεις θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16. Οι μαθητές θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από ένα ενήλικα. Υπάρχει η δυνατότητα ένας ενήλικας να αναλάβει να συνοδεύσει δύο παιδιά, μετά από συνεννόηση των γονέων μεταξύ τους και με το σχολείο φυσικά. Τους μαθητές θα συνοδέψουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος.
Η επίσκεψη θα οργανωθεί από κάποιο τουριστικό γραφείο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε  περιλαμβάνει:

1η μέρα: Σάββατο 23/5/2015, ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ.
2η μέρα:  Κυριακή 24/5/2015, ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Ή ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
3η μέρα: Δευτέρα 25/5/2015,  ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ- ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΒΟΥΛΗ (ώρα 15.00)  - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ Ή ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ 
4η   μέρα: Τρίτη 26/5/2015  : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 Οι τιμές για τις επισκέψεις αυτές έχουν πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Από μια πρώτη εκτίμηση η τιμή δε θα ξεπεράσει τα 115 -120€ το άτομο. Για να απευθυνθούμε στα πρακτορεία και να σας γνωστοποιήσουμε την τελική τιμή θα πρέπει να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων. Στην τιμή αυτή θα περιλαμβάνονται:
·        Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες καμπίνες
·        1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας με πρωινό
·        Μεταφορά στους χώρους επίσκεψης με κλιματιζόμενο πούλμαν
·        Ξεναγοί στους αρχαιολογικούς χώρους
·        Συνοδός από το τουριστικό γραφείο
Αντιλαμβανόμαστε ότι η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη και δεν είναι εύκολο για όλους τους μαθητές μας και τους γονείς τους να συμμετέχουν στην εκδρομή. Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε τη συμμετοχή όσον το δυνατόν περισσότερων μαθητών, προσπαθούμε να οργανώσουμε διάφορες δράσεις ώστε να καλύψουμε στο μεγαλύτερο μέρος του ή και εξ’ ολοκλήρου αν μπορέσουμε το εισιτήριο των παιδιών. Ήδη, από  το χριστουγεννιάτικο παζάρι έχει μαζευτεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που μειώνει άμεσα το εισιτήριο τους.
Πριν ξεκινήσουμε όμως να υλοποιούμε οποιαδήποτε ενέργεια, απαραίτητο  είναι να γνωρίζουμε ότι καλύπτουμε τουλάχιστον τον αριθμό των 16 δηλώσεων από παιδιά της ΣΤ΄ τάξης που αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της επίσκεψης. Γι’ αυτό σας αποστέλλουμε μια υπεύθυνη δήλωση την οποία θα πρέπει στην περίπτωση που συμφωνείτε να υπογράψετε και να μας την επιστρέψετε μέχρι τη Δευτέρα 2/3/2015.
 Θα πρέπει, επίσης, να δηλώσετε ποιος θα συνοδέψει το παιδί σας, πόσα άτομα θα είστε (οι συνοδοί μπορεί να είναι και περισσότεροι του ενός), ενώ στην περίπτωση που θέλετε να συμμετέχει το παιδί σας αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα να το συνοδέψετε, μπορείτε να συνεννοηθείτε με κάποιον άλλο γονέα να το αναλάβει.
Αν οι δηλώσεις που θα συγκεντρωθούν καλύπτουν τον αναγκαίο αριθμό μαθητών που πρέπει να συμμετέχουν για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, θα επικοινωνήσουμε ξανά μαζί σας για τις περαιτέρω ενέργειες.
Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε ή σε περίπτωση που θέλετε κάποια διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς μαζί μας στο τηλέφωνο του Σχολείου.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χατζηγιαννάκη Αργυρώ