25 Μαρτίου, 2015

Γιορτή 25ης Μαρτίου



Την Τρίτη 24 Μαρτίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας στο σημαιοφόρο και τους παραστάτες της παρέλασης.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Στ΄ τάξης παρουσίασαν το χρονικό της ιστορικής επανάστασης από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης το 1453, μέχρι την εποχή που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν τους Έλληνες στην ελευθερία. Ενδιάμεσα η χορωδία μας τραγούδησε επετειακά τραγούδια με τη συνοδεία της μουσικού του σχολείου μας κας Χριστίνας Μετοχιαννάκη. Στο μουσικό κομμάτι συμμετείχε και η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής κ. Παπανικολοπούλου Ελεάνννα.

Η εκδήλωσή μας ολοκληρώθηκε με την προβολή της αντιπολεμικής ταινίας «Οι Σουλιώτες» μία ελληνική ιστορική κινηματογραφική ταινία, του 1972. 


Υπόθεση: Οι Σουλιώτες πληροφορούνται ότι ο Αλή Πασάς  ετοιμάζεται να τους επιτεθεί και να πατήσει το Σούλι. Ο Φώτος Τζαβέλας, όμως, και τα παλικάρια του είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την ελευθερία τους. Ο Αλή Πασάς αποφασίζει να πολιορκήσει το Σούλι, αλλά οι γενναίοι Σουλιώτες δεν πρόκειται να πέσουν στα χέρια των Τούρκων ζωντανοί. Το δράμα κορυφώνεται βρίσκοντας τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο, να τραγουδούν Στη στεριά δεν ζει το ψάρι και να θυσιάζονται χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό με τα μωρά τους στην αγκαλιά και τους άνδρες να αποφασίζουν να πεθάνουν ανατινάζοντας το μοναστήρι στο βουνό Κούγκι.