31 Μαρτίου, 2015

Τα μικρομαγειρέματά μας

Με αφορμή το κεφάλαιο ΄΄Μικρομαγειρέματα΄΄ στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, τα παιδιά του  Γ1,  φτιάξαμε υπέροχες τρουφομπαλίτσες.
Διασκεδάσαμε με την όλη διαδικασία και στο τέλος γευτήκαμε τις δημιουργίες μας.

Να και η συνταγή μας:
                                 

Τρουφομπαλίτσες
Υλικά για 50-60 τρουφάκια:

120 γραμμάρια βιτάμ (λιωμένο)
250 γραμμάρια καρύδι αλεσμένο
350-400 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι-μπερ (πολύ αλεσμένα)
1 ποτήρι νερό
3 κ.σ. κακάο
ξύσμα πορτοκαλιού
τρούφα
χάρτινες θήκες

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα υλικά κι αφήστε το μείγμα στο ψυγείο μερικές ώρες. Μετά  πλάστε μικρές μπαλίτσες.
Στη συνέχεια απλώστε προσεκτικά την τρούφα σ’ ένα πιάτο και κυλήστε αργά μέσα σε αυτό τις μπαλίτσες.
Τέλος, βάλτε τις τρουφομπαλίτσες στις θήκες και διατηρήστε τες στο ψυγείο.












Όπως ήμαστε ανασκουμπωμένοι, ξεκινήσαμε άλλη μία δραστηριότητα.
Φτιάξαμε την κυρα-Σαρακοστή της τάξης μας από ζυμάρι.
Έτσι, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με μια θρησκευτική –λαογραφική παράδοση του λαού μας.
Την πλάσαμε και τη στολίσαμε με μπαχαρικά.
Μοσχομύρισε το σχολείο μας!!!
Και του χρόνου!

Συνταγή :

3 κούπες αλεύρι
1 κούπα αλάτι
1 κούπα νερό