19 Μαρτίου, 2015

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kid’s Athletics
                                            



Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 το σχολείο μας, σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/βαθμιας Εκπ/σης Ηρακλείου και τον υπεύθυνο του προγράμματος, πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kid’s Athletics για τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. 


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου στο οποίο εντάσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα και αθλητικές εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν τη σχολική ζωή και σχετίζονται άμεσα με τη θεματική του.


Το πρόγραμμα Kid’s Athletics αφορά τη γνωριμία των παιδιών με αγωνίσματα του στίβου μέσω σχετικών με αυτά κινητικών δραστηριοτήτων που στόχο έχουν να προκαλέσουν ενθουσιασμό και διασκέδαση παίζοντας «στίβο». Υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος στην περιφέρεια Κρήτης είναι ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Λίτσικας Χρήστος


Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο γήπεδο ΠΟΑ που βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας. Φτάνοντας τα παιδιά στο γήπεδο, ο κ. Λίτσικας είχε κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Σαλονικίδου Αναστασία και κ. Στεφανάκη Λέανδρο μοίρασαν τα παιδιά σε οχτώ ομάδες.


Τα ονόματα των ομάδων έδειχναν και τη δυναμική που όλα τα παιδιά διαθέτουν: Γίγαντες, Αστέρια, Άπιαστοι, Ανίκητοι, Θύελλα, Κεραυνοί, Αστραπές, Τιτάνες. Με τέτοιες ομάδες όλοι ήταν εκ των προτέρων νικητές. Κι έτσι ήταν πραγματικά, μια και σημασία δεν είχε ποιος θα ήταν ο νικητής αλλά η συμμετοχή στα αγωνίσματα, η χαρά και η ευχαρίστηση που πήραν τα παιδιά με τη συμμετοχή τους. Ταυτόχρονα σε κοινωνικό επίπεδο, πολύ θετική ήταν η αλληλεπίδραση των μαθητών μέσα από τη συνεργασία στην ομάδα, καθώς όλα τα μέλη της συμμετείχαν ισότιμα και συνέβαλλαν στο τελικό αποτέλεσμα. 


Τα αγωνίσματα που έγιναν ήταν: σκυταλοδρομία μετ’ εμποδίων, ρίψη Vortex (ειδικό βέλος που προσομοιάζει με το ακόντιο), δισκοβολία, σκυταλοδρομία αντοχής, άλμα σε μήκος χωρίς φόρα, Φόρμουλα 1(σκυταλοδρομία ταχύτητας με εμπόδια), ρίψη Med Ball (ιατρικής μπάλας από γονάτιση). 


Κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν αναλάβει ρόλο παρατηρητή σε κάθε αγώνισμα με στόχο την ομαλή διεξαγωγή τους.

Όλες οι ομάδες πέρασαν κυκλικά από όλα τα αγωνίσματα. Κάθε ομάδα έπαιρνε πόντους από 1-8 ανάλογα με τη σειρά κατάταξής της στο κάθε αγώνισμα. Η τελική βαθμολογία προέκυψε από την άθροιση όλων των πόντων που κάθε ομάδα συγκέντρωσε στα αγωνίσματα. Για την ιστορία, την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Τιτάνες με 45 πόντους. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ήταν καταπληκτικά, συνεργάστηκαν μεταξύ τους αλλά και με τους εκπαιδευτικούς και υλοποίησαν το πρόγραμμα με απόλυτη συνέπεια χειροκροτώντας τις προσπάθειες όλων των ομάδων. 

Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Λίτσικα για την άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή του, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του με επιτυχία.