01 Απριλίου, 2015

Κύκλος ομιλιών με την κ. Παναγιωτάκη Μαρία,υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων



Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας σχολείου και οικογένειας, της σωστής ενημέρωσης των γονέων πάνω σε θέματα που τους απασχολούν καθώς τα παιδιά τους μεγαλώνουν και αναπτύσσονται και με διάθεση ανοίγματος του Σχολείου στις ανάγκες της κοινωνίας, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 41ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων κ. Παναγιωτάκη Μαρία, ψυχολόγο και Κοινωνιολόγο, υλοποίησαν μια σειρά ομιλιών στο χώρο του Σχολείου μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αναπτυξιακή πορεία των παιδιών, τις σχέσεις γονέων και παιδιών, καθώς και πώς οι γονείς μπορούν να προσεγγίσουν προβλήματα που τυχόν τα παιδιά τους θα αντιμετωπίσουν μέσα στο κοινωνικό και φιλικό τους περιβάλλον. 


Συγκεκριμένα, τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:



1. Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, ώρα 5.30 – 7.30μμ.
Η σημασία του δεσμού με τη μητέρα στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού



2. Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 5.30 – 7.30μμ.

Το πέρασμα του παιδιού στην εφηβεία και ο ρόλος των γονέων




3.Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 5.30 – 7.30μμ

Ο σκληρός κόσμος των εξαρτήσεων και η ασφάλεια του παιδιού





4.Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, ώρα 5.30 – 7.30μμ

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση:   
Τι μπορώ να κάνω ως γονέας;



Κρίνοντας από τη συμμετοχή που υπήρξε σε όλες τις συναντήσεις, το ενδιαφέρον που δείξατε για όλα τα θέματα και τις ερωτήσεις που καταθέσατε, θεωρούμε ότι πραγματικά η θεματική των ομιλιών ανταποκρίθηκε στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Είναι δεδομένο ότι τα θέματα που μας απασχολούν δεν εξαντλούνται σε ένα μικρό κύκλο τεσσάρων συναντήσεων. Ήταν όμως μια καλή προσπάθεια προσέγγισης κάποιων ζητημάτων και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να συνεχιστεί σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή σας και τη στήριξή σας στις δράσεις που το σχολείο υλοποιεί για μαθητές και γονείς. Μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε κάνοντας πιο ουσιαστική και πιο αποτελεσματική τη σχέση σχολείου και οικογένειας.

Ευχαριστούμε, επίσης την κ. Παναγιωτάκη που ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα του σχολείου μας παρά το βαρύ πρόγραμμα που έχει. Η εμπειρία που διαθέτει από την καθημερινή επαφή της με παιδιά, η αμεσότητα στο λόγο της, η επαφή και η επικοινωνία που δομεί με το ακροατήριο της, είναι ομολογουμένως παράγοντες που κάνουν ουσιαστική και ενδιαφέρουσα κάθε συζήτηση μαζί της.