15 Μαΐου, 2015

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου



Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου. Η αυλή μας αλλά και όλη η γειτονιά γέμισαν μουσική, νότες και υπέροχες μελωδίες.
Τα μέλη της Φιλαρμονικής παρουσίασαν στους μαθητές μας πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα αναφέροντας για το καθένα την ιστορία του, τον τρόπο κατασκευής του  και παίζοντας ένα μουσικό κομμάτι για να ακουστεί ο ξεχωριστός ήχος του οργάνου.
Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου η ορχήστρα έπαιξε πολλές γνωστές μελωδίες σκορπίζοντας χαρά και ενθουσιασμό στα παιδιά, τα οποία χόρευαν και τραγουδούσαν. Στη συνέχεια, πήραν και τα ίδια το ρόλο του μαέστρου διευθύνοντας με άψογο τρόπο την ορχήστρα!!! Οι μαθητές μας απόλαυσαν τη μουσική αυτή πανδαισία που θα τους μείνει πραγματικά αξέχαστη.
Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας και επισκέφθηκαν το σχολείο μας δίνοντας  την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να απολαύσουμε ένα υπέροχο μουσικό πρωινό.