09 Ιουνίου, 2015

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μας παρουσίασαν μια θεατρική παράσταση που είχαν ετοιμάσει με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής κ. Παπανικολοπούλου Ελεάννας. Τίτλος της παράστασης «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου».
Δύο παραμυθάδες που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς, ο ένας από την Δύση και ο άλλος από την Ανατολή, φτάνουν στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά. Στόχος τους είναι να αποκτήσουν την πολυπόθητη ωραιότερη ιστορία του κόσμου, την οποία όμως ο βασιλιάς κρατά καλά φυλαγμένη. Δεν θα τους την παραδώσει εύκολα. Θα πρέπει να την διεκδικήσουν, παρουσιάζοντας ο καθένας στον βασιλιά το δικό του, ξεχωριστό παραμύθι. Έχουν μόνο τρεις μέρες διωρία για να σκεφτούν, να γράψουν και τελικά να ενθουσιάσουν τον βασιλιά. Ποιός θα τα καταφέρει καλύτερα;
Και οι δυο παραμυθάδες προσπαθούν πολύ να δημιουργήσουν την πιο όμορφη ιστορία, την οποία διηγούνται στο βασιλιά. Και οι δυο ιστορίες είναι εκπληκτικές. Μέσα από την εξιστόρηση των δύο παραμυθιών, παρακολουθούμε  δύο κόσμους, της Δύσης και της Ανατολής, διακρίνουμε τις διαφορές τους και διαμορφώνουμε εικόνες γι’ αυτούς τους πολιτισμούς. Μας δίνεται η δυνατότητα να «ταξιδέψουμε» σε κόσμους άγνωστους, να νικήσουμε το κακό και να «γευτούμε» την αγάπη.
Στο τέλος όμως οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι θα φτάσουν να έχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους. Τελικά ο βασιλιάς θα τους πει ότι και οι δυο ιστορίες είναι ισάξιες και το ότι το μήνυμα που παίρνουμε μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία είναι ότι αυτό που αξίζει τελικά είναι η προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου.
Ήταν μια εξαιρετική παράσταση που ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν. Μπράβο σε όλα τα παιδιά για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα και στην κ. Ελεάννα για το στήσιμο όλης της παράστασης, τη σκηνοθεσία της και την διδασκαλία των ρόλων στους μαθητές. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειές τους.