16 Οκτωβρίου, 2015

2η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού



Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 για δεύτερη συνεχή χρονιά στα σχολεία όλης της χώρας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας  Σχολικού Αθλητισμού που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας. Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν θέμα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Στο σχολείο πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες  αθλητικές – κινητικές, παρουσιάστηκαν δρώμενα και εργασίες μαθητών,  καλλιτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες.
Όλοι οι μαθητές του σχολείου συγκεντρώθηκαν στο χώρο του γηπέδου. Αρχικά η Διευθύντρια του σχολείου μίλησε στα παιδιά για την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων,  τα σύμβολα των αγώνων και τα ολυμπιακά ιδεώδη.
Οι  εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αναπαράσταση της λαμπαδηδρομίας από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Στη συνέχεια, τα παιδιά της Β΄ τάξης με ένα δρώμενο σχημάτισαν την Ολυμπιακή σημαία υπό τον ήχο του Ολυμπιακού ύμνου και εξήγησαν στους μαθητές τη σημασία των Ολυμπιακών κύκλων και των χρωμάτων τους.
Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι αθλητικές – κινητικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου και την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Πατεράκη Λιάνας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε:

Α΄ τάξη: Παιχνίδι στόχου με μπουκάλια - Άλμα σε μήκος χωρίς φόρα σε στρώματα













Β΄ τάξη:  Δρόμος ταχύτητας με μεταφορά μπάλας από στεφάνι σε στεφάνι










Γ΄ τάξη:  Δρόμος ταχύτητας σε τριάδες









Δ΄ τάξη: Διελκυστίνδα με τα δυο τμήματα - Ρίψεις μπάλας από καθιστή θέση


ΣΤ ΄ τάξη: Αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των δύο τμημάτων - Βόλεϊ με τη συμμετοχή κοριτσιών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων παράλληλα με τους άλλους δύο αγώνες.


Μετά το τέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων οι μαθητές των Δ1 και Ε2 τμημάτων παρουσίασαν στους μεγαλύτερους μαθητές του σχολείου μια πολυμεσική εργασία που είχαν ετοιμάσει με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Καπετάνιου Ελένης.
Τέλος, στα τμήματά τους οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους ετοίμασαν αφίσες και πανό σχετικά με τους αγώνες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, τα οποία αναρτήθηκαν στην είσοδο του Σχολείου ώστε να μπορούν να τα δουν όλοι.

Ήταν μια διαφορετική ημέρα που πέρασε ευχάριστα και δημιουργικά. Μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν δόθηκε έμφαση στην ευγενή άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι το σεβασμό στους κανόνες του παιχνιδιού αλλά και στους αντιπάλους μας, τη φιλία μεταξύ ανθρώπων και λαών, την ισότιμη συμμετοχή καθώς και σε πανανθρώπινες αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η  ισότητα, η δημοκρατία.
Μα πάνω απ’ όλα, έγινε σε όλους κατανοητό, ότι σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή και η προσπάθεια και ότι ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει πολλά στην ψυχική και σωματική υγεία μικρών και μεγάλων.