26 Νοεμβρίου, 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij3i7o54v3Mctj8659TXKXuXnoUsDadcw1Ki0LWv9GvMCYJVSNy9Y2ykCJ_Y9Av_z2LjB83GOGex-E__1tujxLNckeSQkBXEYj0gO8kFprGGl4dqdIQpkjr62DTfI7Tm9xKzPgXbvsNBr1/s320/%25CF%2587%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25AF%25CF%2582+%25CF%2584%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25BB%25CE%25BF.JPG

Αγαπητοί γονείς,
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του 41ου Δημοτικού Σχολείου, σας καλωσορίζει στη φετινή σχολική χρονιά.
Στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στην πρώτη τάξη ευχόμαστε να έχουν έξι ευτυχισμένα, δημιουργικά και γεμάτα υγεία χρόνια.

Στα παιδιά της έκτης τάξης που στο τέλος της χρονιάς θα αποχαιρετίσουν το δημοτικό σχολείο και θα ανοίξουν τα φτερά τους για την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, το Γυμνάσιο, ευχόμαστε αυτή η χρονιά να είναι γεμάτη γνώσεις, χαρά, υγεία και δημιουργία.
Στη συνέχεια θέλουμε να αναφερθούμε στις δράσεις, που με τη βοήθειά σας καταφέραμε πέρυσι να πραγματοποιήσουμε και τις οποίες θέλουμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους τους γονείς :
Η πρώτη μας δράση αφορά στο χριστουγεννιάτικο παζάρι, όπου συμβάλαμε στο φτιάξιμο των πάγκων με τα χριστουγεννιάτικα είδη που είχαν φτιάξει οι δάσκαλοι σε συνεργασία με τους γονείς και τα παιδιά. Εκθέσαμε δημιουργίες των μελών μας και μοιράσαμε τρόφιμα και δώρα σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες.
Στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων πραγματοποιήσαμε τον αποκριάτικο χορό μας στο LIDOSOCCER, που είχε μεγάλη συμμετοχή, καθώς και λαχειοφόρο αγορά.
Επίσης διοργανώσαμε μια εσπερίδα για την κατασκευή αποκριάτικης μάσκας με τη συνεργασία της δασκάλας των εικαστικών κ. Ντέσυ Τοπάλοβας.
Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, φιλοξενήσαμε στο σχολείο τη συγγραφέα κ. Μαρία Δασκαλάκη, η οποία και μίλησε στους γονείς και στα παιδιά για την μεγάλη αξία του βιβλίου στη ζωή μας και για τη θετική επίδρασή του στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Είναι μια αξιόλογη νέα συγγραφέας και τα βιβλία της τυγχάνουν ιδιαίτερης αποδοχής από τα παιδιά.
Μετά την ομιλία λειτούργησε στον εσωτερικό χώρο εργαστήρι κατασκευής λαμπάδων επίσης με τη βοήθεια της κας Ντέσυ για τα παιδιά και τους γονείς που ήθελαν να φτιάξουν τις λαμπάδες τους.
Στο διάδρομο του σχολείου φτιάξαμε μια προθήκη, η οποία θα φιλοξενήσει αγγεία από εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών.
Σε συνεργασία με τους μαθητές της έκτης τάξης οργανώσαμε το πασχαλινό παζάρι για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής εκδρομής τους στη Βουλή των Ελλήνων.
Στο τέλος της χρονιάς διοργανώσαμε χοροεσπερίδα στην αυλή του σχολείου με τους αξιόλογους καλλιτέχνες κ. Γιώργο Χριστονάκη και κ. Κώστα Κακουδάκη.
Ελπίζουμε και φέτος να έχουμε τη συμπαράστασή σας στην πραγματοποίηση δράσεων, οι οποίες έχουν σαν στόχο την περεταίρω αναβάθμιση του σχολείου.
Σας ευχαριστούμε