05 Φεβρουαρίου, 2017

Η σκάλα των θετικών μηνυμάτων


Ήταν αρχές Δεκεμβρίου, όταν μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου μας.   Ερχόμενοι το πρωί στο σχολείο αντίκρισαν την εσωτερική  σκάλα που  ήταν  εντελώς διαφορετική απ’ ότι την είχαν αφήσει την προηγούμενη ημέρα.

Είχε πάρει χρώμα διαφορετικό, πολύχρωμο και σε κάθε της σκαλοπάτι υπήρχε μια χρωματιστή ταμπέλα με μηνύματα που προέτρεπαν τους μαθητές μας να υιοθετήσουν θετική στάση και συμπεριφορά, να λειτουργήσουν ομαδικά, συνεργατικά και υποστηρικτικά ο ένας προς τον άλλο. Τα μηνύματα αυτά περιλαμβάνουν  όλες τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει το σχολείο μας. Η τοποθέτησή τους στις σκάλες θα τις υπενθυμίζει καθημερινά στους μαθητές μας.
Στο πλατύσκαλο μια εικόνα παρμένη από το παλιό αλφαβητάρι συνδέει τα μηνύματα με το χώρο του σχολείου και σηματοδοτεί τη διαχρονική αξία της μόρφωσης, της εκπαίδευσης και της αγωγής για τον άνθρωπο.


Η δαπάνη, ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση ανήκει στην κ. Λουκά Κατερίνα, γονέα του σχολείου μας και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της.