22 Μαρτίου, 2017

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου




Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 το σχολείο μας επισκέφτηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου μετά από πρόσκληση που της είχαμε απευθύνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς. 




Τα τελευταία χρόνια, η Φιλαρμονική Ορχήστρα, που αποτελεί ένα από τα τέσσερα μουσικά σύνολα του Δήμου μας, πραγματοποιεί επισκέψεις στα σχολεία παρουσιάζοντας ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να προάγει τη μουσική παιδεία στην πόλη μας και να γνωρίσουν οι μαθητές τα πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα. Για το σχολείο μας  ήταν η δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιούσε μετά από δύο χρόνια.


 Οι έμπειροι και καταξιωμένοι μουσικοί της ορχήστρας, αφού παρουσίασαν ένα ένα τα μουσικά όργανα που έφεραν, έπαιξαν γνωστούς μουσικούς σκοπούς και τα παιδιά τραγούδησαν μαζί τους. 



Στο τέλος του προγράμματος εξήγησαν στα παιδιά ότι η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στις χαρούμενες στιγμές της ζωής μας, για το λόγο αυτό τα προσκάλεσαν να χορέψουν. Οι όμορφες μελωδίες ξεσήκωσαν πραγματικά όχι μόνο τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Όλοι μαζί χορέψαμε με πολύ κέφι και διάθεση έχοντας την ευκαιρία να ζήσουμε ναι ξεχωριστή εμπειρία στο χώρο του σχολείου που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας που επισκέφτηκαν το σχολείο μας και για το πολύ όμορφο πρόγραμμα που μας παρουσίασαν ντύνοντας μουσικά το πρωινό μας ξεκίνημα στο σχολείο.

Ευχόμαστε να μας δοθεί η δυνατότητα να τους απολαύσουμε ξανά.