08 Μαΐου, 2017

Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολ. έτος 2017-2018.

Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε να εγγραφεί  το παιδί σας στο Μουσικό Γυμνάσιο  οφείλετε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά  αίτηση στο site του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου στη διεύθυνση www.mousiko.gr  ή www.mousiko.mysch.gr στο σύνδεσμο «Εγγραφείτε  στο Μουσικό» μέχρι και 31 Μαΐου 2017.   Εναλλακτικά μπορείτε να μας ζητήσετε έντυπη δήλωση την οποία αφού συμπληρώσετε, θα στείλετε στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηρακλείου με Fax στο 2810.761.696 ή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση mousiko.gr@gmail.com.


Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι υποψήφιοι μαθητές δε χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις, ούτε να γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο εκ των προτέρων. Οι αρχάριοι μαθαίνουν τα μουσικά όργανα από την αρχή, ενώ οι προχωρημένοι συνεχίζουν από το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή σε κλήρωση άλλου Πρότυπου ή Πειραματικού Γυμνασίου.
        Στο Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολ. έτος 2017-2018 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον Περιφερειακό Δ/ντή και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 19-20 Ιουνίου 2017.    Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι, είναι: "Ρυθμός", "Ακουστική Ικανότητα", "Φωνητική Ικανότητα", "Διάκριση Ηχοχρωμάτων" και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό), για όποιο παιδί γνωρίζει και επιθυμεί να εξεταστεί και σε αυτό. Οι εξετάσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, ΓΡΑΠΤΕΣ και ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ. Οι γραπτές πραγματοποιούνται την ίδια ώρα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 10:00 πμ.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, κλιμάκιο εκπαιδευτικών του Μουσικού Γυμνασίου Ηρακλείου, θα επισκεφθεί το σχολείο μας προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τους μαθητές.
        Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσικό Σχολείο (τηλ. 2810761696), εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χατζηγιαννάκη Αργυρώ