15 Ιουλίου, 2017

ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Ένα μονάχα αξίζει : Το ταξίδι
Είπε ο μεγάλος μας συγγραφέας, Νίκος Καζαντζάκης. Το ταξίδι της ψυχής. του πνεύματος, του σώματος. Το ταξίδι μέσα από τα δαιδαλώδη μονοπάτια των συναισθημάτων, όπου ο άνθρωπος ψάχνει να βρει την ταυτότητά του ως πολυδιάστατη προσωπικότητα. Το δέος που μας προκαλεί το ανήσυχο πνεύμα του είναι μοναδικό. Το ταξίδι σε άλλες εποχές, οι προβληματισμοί του που βρίσκουν ανταπόκριση στην πλειοψηφία των ανθρώπων, η βαθιά φιλοσοφημένη σκέψη του θέτουν σε εγρήγορση τη δική μας σκέψη, αναστατώνουν την ψυχή μας που ψάχνει μέσα από τα αποφθέγματά του να βρει την κάθαρση στους δικούς της προβληματισμούς.





 



Ένα μαγικό ταξίδι με την πένα του Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάστηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του 41ου Δημοτικού Σχολείου με πρωταγωνιστές τους μαθητές της έκτης τάξης που με την γιορτή αποφοίτησής τους από το δημοτικό σχολείο, απέτισαν φόρο τιμής στο μεγάλο κρητικό συγγραφέα και στοχαστή, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Μακρογιαννάκη Ελένης και κ. Κουνδουράκη Αναστασίας.


Στιγμιότυπα της μαθητικής ζωής του συγγραφέα, επιλεγμένα από το βιβλίο «Αναφορά στον Γκρέκο», αποσπάσματα από τα ταξιδιωτικά βιβλία του γεμάτα χρώμα,  μουσική, εικόνες, εντυπώσεις και αναμνήσεις από τις χώρες που επισκέφθηκε σ’ όλο τον κόσμο, μας οδήγησαν σ’ αυτό το καταπληκτικό ταξίδι, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ακολουθήσουμε τη ζωή, το έργο του και τις αμέτρητες εμπειρίες του, να γνωρίσουμε την προσωπικότητα αυτού του πνευματικού ανθρώπου, να σπάσουμε τις αλυσίδες, να ελευθερωθούμε, να κρατήσουμε αναμμένη τη φλόγα της ψυχής μας.









Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να έλειπαν παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης, της ιδιαίτερης πατρίδας μας και γενέτειρας του Νίκου Καζαντζάκη, που τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης χόρεψαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Πατεράκη Λιάνας.





Συγχαρητήρια στα παιδιά μας! Τους ευχόμαστε καλή πρόοδο με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουν με ασίγαστη διάθεση το ταξίδι τους στον κόσμο της γνώσης. Η αποφοίτησή τους από το σχολείο δε σηματοδοτεί το τέλος, αλλά τον πρώτο σταθμό του.


Τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποχαιρέτισαν με δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης που μέσα από το πρόγραμμα υιοθεσίας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο δέθηκαν ιδιαίτερα μεταξύ τους.
Μαντινάδες για τη φιλία που έγραψαν οι δασκάλες της Α΄ τάξης κ. Καφετζάκη Μπέττυ και κ. Γκούνα Αφροδίτη και απάγγειλαν οι μαθητές τους, αποφθέγματα του Καζαντζάκη που από κοινού τα παιδιά παρουσίασαν, δώρα που έφτιαξαν τα ίδια και αντάλλαξαν μεταξύ τους και ένα τραγούδι που τα παιδιά και των δύο τάξεων τραγούδησαν και χόρεψαν, έδωσαν ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τόνο στη γιορτή που κανένα δεν άφησε ανεπηρέαστο. 



Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις δασκάλες των παιδιών για την ποιοτική, γεμάτη όραμα και αναζητήσεις εκδήλωση που παρουσίασαν με τους μαθητές τους.


            Ο ΝΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ, 
                                                                                                          
                                                                                                        ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ 
                                                                                                         
                                                  ΣΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ        
          ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ