19 Ιουνίου, 2018


ΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Βιβλίο. Μια λέξη μαγική, συναρπαστική, περιπετειώδης. Η περιπλάνηση στους άγνωστους κόσμους του θέτει τη φαντασία μας σε εγρήγορση.
Τα συναισθήματά μας ταξιδεύουν μέσα από δαιδαλώδη μονοπάτια που είναι χαραγμένα στις σελίδες του βιβλίου. Το καθένα απ΄ αυτά μας προσφέρει  την ευχαρίστηση, την ανταπόκριση στους προβληματισμούς μας,  τη λύση στις αναζητήσεις μας και κρατάει αναμμένη τη φλόγα της ψυχής μας για μάθηση , για συνεχή διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων. Η ανάγνωση των βιβλίων οδηγεί στην ελευθερία του πνεύματος.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου καλέσαμε στο σχολείο την κ Ειρήνη Κουμαντάρου Γιατράκη, μια πολυτάλαντη και πολυβραβευμένη συγγραφέα, η οποία και αποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό την πρόσκλησή μας.

Στις 3 Μαϊου ήρθε στο σχολείο και μίλησε στα παιδιά για την μεγάλη αξία του βιβλίου στη ζωή μας, για το δικό της συγγραφικό έργο που με ζήλο το υποστηρίζει και για όλα τα συναισθήματα που γεννιούνται καθώς η πένα της κυλάει αβίαστα πάνω στο χαρτί και δίνει μορφή στις σκέψεις της.

Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την παρουσία της και μοιράστηκαν μαζί της τους προβληματισμούς τους, καθώς της απηύθυναν και πολλές ερωτήσεις που ακούραστα απάντησε.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας αυτή η επίσκεψη και η γνωριμία με την πολυδιάστατη προσωπικότητα της κ. Γιατράκη.

Ο σύλλογος διδασκόντων και όλοι οι μαθητές ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Γιατράκη και ευχόμαστε πάντα αέναη να συνεχίζει το έργο της και να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά τόσο με το ταλέντο της, όσο και με τον εξαίρετο χαρακτήρα της.