04 Ιουνίου, 2018


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ



Την Τετάρτη 23 Μαΐου οι μαθητές της Γ΄ επισκεφτήκαμε το Ανάκτορο της Κνωσού. Ήταν μια εκδρομή που την περιμέναμε πώς και πώς από την αρχή της χρονιάς.

Η επίσκεψή μας ξεκίνησε νωρίς το πρωί, όταν επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο που μας πήγε στην Κνωσό. Εκεί, μας περίμενε η κυρία Μαρία, η ξεναγός μας, που θα μας ταξίδευε στα παλιά χρόνια της Κνωσού, στην εποχή του Μίνωα, της Αριάδνης και του Μινώταυρου. Περπατήσαμε στους δρόμους του παλατιού, επισκεφτήκαμε την αίθουσα του θρόνου, το λουτρό της βασίλισσας, ένα μινωικό σπίτι, τις αποθήκες. 

Θαυμάσαμε υπέροχες τοιχογραφίες όπως τον Πρίγκιπα με τα Κρίνα και τις Γαλάζιες Κυρίες. Τελειώνοντας την επίσκεψή μας, μας αποχαιρέτησε ένα παγόνι, σύμβολο του παλατιού.

Αυτή η εκδρομή ήταν μια φανταστική και μαγική εμπειρία για όλους μας. Περάσαμε υπέροχα, γιατί μαζί με τους φίλους μας και τις δασκάλες μας είδαμε από κοντά όλα όσα μάθαμε τις προηγούμενες μέρες στην τάξη. Μακάρι να έχουμε την ευκαιρία να πάμε ξανά του χρόνου. 
(συγγραφή κειμένου: μαθήτρια Γ΄τάξης)

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ξεναγό μας, κα Μαρία Ανδριανάκη και μαμά της Ζωής, η οποία από την αρχή με μεγάλη προθυμία θέλησε να μας συνοδεεύσει σε αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην εποχή του Μινωικού  πολιτισμού.