20 Ιουνίου, 2019



«Λάχανα και Χάχανα  στη
Λαχανοχαχανοχώρα »

Στις 23/1/2019 τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Τάξης του Σχολείου μας παρακολούθησαν την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα στη Λαχανοχαχανοχώρα», που παρουσίασε η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μιούζικαλ για παιδιά του Τάσου Ιωαννίδη .
Το έργο
Ένα σύγχρονο μιούζικαλ για παιδιά, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές, γνωστούς  ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, ,πατίνια,  στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ».
O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε την μουσική και το πρωτότυπο σενάριο με τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά και σκηνοθετεί μαζί με τον Χρήστο Τριπόδη μία παράσταση με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς  ,παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.
Τα  παιδιά  διασκέδασαν , τραγούδησαν τα  τόσο γνώριμα κι αγαπημένα  τραγούδια  και παιδιά κι εκπαιδευτικοί αποχωρήσαμε έχοντας πάρει ένα μήνυμα μαζί μας . Ότι  η  μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω»  μπορεί να   γίνει το μαγικό κλειδί  , το οποίο θα αποκαλύψει σε όλους μας πως  η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι  , όταν χρησιμοποιούμε σαν όχημα την τέχνη και ιδιαίτερα το τραγούδι…