12 Ιουνίου, 2019


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ και της αδελφοποίησης των χωρών το σχολείο μας είχε υιοθετήσει την ομάδα της Βραζιλίας 
Από νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία της υποδοχής της ομάδας.Τα παιδιά των E΄ και Στ΄ τάξεων με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των Εικαστικών έφτιαξαν πανό με τα χρώματα της Βραζιλίας και τα εμβληματικά σύμβολα αυτής.
Φτιάξαμε αναμνηστικά πουγκάκια με παραδοσιακά βότανα της Κρήτης ,δεμένα με μπρελόκ μινιατούρες του νησιού.
Προμηθευτήκαμε καπέλα στα χρώματα της Βραζιλίας, πράσινο και κίτρινο, που φόρεσαν παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικοί στην υποδοχή ,στους αγώνες και στις τελετές.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 9 το βράδυ έφτασε η αντιπροσωπεία  μετά από πολύωρο ταξίδι. Εκπαιδευτικοί και παιδιά τους υποδεχτήκαμε εγκάρδια.
Αφού συστηθήκαμε, τους μοιράσαμε τα αναμνηστικά, καρτελάκια -καρφιτσούλες, το μεγάλο υφασμάτινο πόστερ με τη χώρα τους και γλυκίσματα.
Μετά αποχώρησαν για ανάπαυση.
Το Σάββατο το απόγευμα, 13 Απριλίου συμμετείχαν παιδιά, γονείς κι εκπ/κοί με τα χρώματα της Βραζιλίας στην τελετή έναρξης των αγώνων στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στα Δύο Αοράκια.
Εκεί μέσα στην κοσμοπλημμύρα των συμμετεχόντων και υπό τους ήχους ελληνικής παραδοσιακής μουσικής απολαύσαμε πολλά δρώμενα.
Σκηνές από τον Μινωικό Πολιτισμό, τον Ερωτόκριτο, κρητικοί χοροί, ομιλίες τοπικών παραγόντων, παρουσίαση όλων των χωρών που συμμετείχαν, ολυμπιακών ύμνων και φυσικά παρουσίαση της ιστορίας επινόησης του αγωνίσματος του μπάσκετ από κάποιον Αμερικάνο που εντελώς τυχαία χρησιμοποιώντας φρούτα σ' ένα καλάθι συνέλαβε την ιδέα να μετατραπεί η όλη διαδικασία σε παιχνίδι με κανόνες.
Επιφορτισμένοι με την πανηγυρική ατμόσφαιρα, γεμάτοι εικόνες και παραστάσεις αποχωρήσαμε από το στάδιο.
Καθ' όλη βέβαια τη διάρκεια της παραμονής των ομάδων στο Ηράκλειο διεξάγονται καθημερινά αγώνες , αναμένοντας εναγωνίως τον νικητή.
Εμείς δεν έχουμε παρά, σαν σχολείο, να αναφωνήσουμε
ola Brasil!!!