10 Σεπτεμβρίου, 2020

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

Αγιασμός και λειτουργία σχολείου  


Αγαπητοί γονείς ,

Να ευχηθούμε υγεία και μια δημιουργική σχολική χρονιά!

Συνεχίζουμε να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που οι επιπτώσεις της είναι ορατές στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, σχεδόν παντού. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας, αλλά και στους  εργαζόμενους στο σχολείο, ακολουθούμε σχολαστικά τις οδηγίες της Πολιτείας και των αρμόδιων επιστημόνων. Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα: καθαριότητα, σημάνσεις, ενημερωτικό υλικό κλπ .Παρά τις δυσκολίες αγωνιζόμαστε ώστε το σχολείο μας να λειτουργήσει με ασφάλεια για όλους/ες, αλλά χωρίς να χάνουμε τον παιδαγωγικό μας στόχο: Την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών μας.

 

Το πρόγραμμα του σχολείου μας για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του (14/09-18/09/2020) είναι το παρακάτω :

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/09/2020


1. Προσέλευση των  μαθητών των  Β,Γ,Δ,Ε &ΣΤ  τάξεων  από    10:00  έως  10:15 , ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ( μάσκες  και  αποστάσεις ) και είσοδός τους  στις  τάξεις . Μετά  την  τέλεση του Αγιασμού  στο  προαύλιο του  Σχολείου, ο ιερέας θα μεταβεί ακολουθώντας το πρωτόκολλο σε όλα τα τμήματα ώστε να τα αγιάσει . Όλα  τα  παιδιά των  παραπάνω τάξεων θα σχολάσουν στις  11:00 .

Παρακαλούμε για την έγκαιρη και  τηρώντας  τις  οδηγίες, ασφαλή παραλαβή των  παιδιών  σας.


2.Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης  με ένα συνοδός τους  θα μπουν στο σχολείο από 10:20 έως 10:30  και  θα παραμείνουν  στο προαύλιο , ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις ). Εκεί θα γίνει ο αγιασμός   και  θα ακολουθήσει  σύντομη  ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου.

Μετά την ενημέρωση οι γονείς  της  Α΄ τάξης  με τα  παιδιά τους  θα αποχωρήσουν.

 

 

ΤΡΙΤΗ 15/09/2020


1.Προσέλευση  με  τσάντες  των μαθητών των  Β, Γ, Δ, Ε & ΣΤ τάξεων  από  8:00 με 08:15 ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις, απολύμανση των χεριών τους)  και είσοδός τους στις τάξεις.

2.Οι μαθητές/τριες της  Α΄ τάξης  με  τσάντες   και  ένα  συνοδό  τους  θα μπουν στο σχολείο στις  08:30  από την  είσοδο και θα κατευθυνθούν στο στέγαστρο του προαυλίου, ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις ). Εκεί θα γίνει ο χωρισμός των τμημάτων και θα ακολουθήσει ενημέρωση  των  γονέων  από τον Διευθυντή του σχολείου.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν  χωρίς συνωστισμό και κρατώντας τις αποστάσεις   ως ακολούθως:

11.30 : Μαθητές/τριες   της  Α ΄  τάξης.

12.25 : Οι υπόλοιποι  μαθητές  των Β, Γ, Δ, Ε &  ΣΤ τάξεων.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ  16/09/2020


Προσέλευση όλων των μαθητών από  8:00 με 08:15  ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις, απολύμανση των χεριών τους) και είσοδός τους στις τάξεις.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν  χωρίς συνωστισμό και κρατώντας τις αποστάσεις   ως ακολούθως:

12.25 : Μαθητές/τριες   της  Α ΄  τάξης.

13.15 : Οι υπόλοιποι  μαθητές  των Β, Γ, Δ, Ε &  ΣΤ τάξεων.

 

ΠΕΜΠΤΗ  17/09/2020  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09/2020


Προσέλευση όλων των μαθητών από  8:00 με 08:15  ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μάσκες, αποστάσεις, απολύμανση των χεριών τους) και είσοδός τους στις τάξεις.

Όλοι οι  μαθητές θα αποχωρήσουν  χωρίς συνωστισμό και κρατώντας τις αποστάσεις   στις  13:15 .

 

Στους  μαθητές  και στους  γονείς  θα δοθούν περαιτέρω  οδηγίες  για τη λειτουργία  του  Σχολείου και  άλλα  θέματα  καθώς και  αρχικό πρόγραμμα  μαθημάτων.

Το Ολοήμερο  δε θα  λειτουργήσει  προσωρινά λόγω  έλλειψης  εκπαιδευτικού. Όταν  καλυφθεί  η θέση , θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του. 

Μην  ξεχάσετε  να  φέρετε  άμεσα  (όσοι δεν τα έχετε φέρει) τα  δικαιολογητικά  που  απαιτούνται για  το  ολοήμερο . Θα  δοθούν οδηγίες .

Τα παιδιά  της  Τετάρτης (Δ΄)  τάξης  , να  φέρουν  το  Ατομικό Δελτίο Υγείας (ΑΔΥ) .

Η είσοδος των Γονέων –Κηδεμόνων, στο εξής,  θα γίνεται μόνο για σοβαρούς λόγους κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη διεύθυνση  του σχολείου  (2810 236861) και τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!


1. Χωρισμός  Τάξεων :


Α1:  Νέστορα  Ελένη ( προσωρινά μέχρι  την αντικατάστασής  της)   , αίθουσα  3

Α2:  Γκούνα  Αφροδίτη , αίθουσα  4

Β1:  Συσμανίδη  Ευαγγελία  , αίθουσα  11

Β2:  Μπόλκα  Νικολέττα , αίθουσα  12

Γ1:  Κουνδουράκη  Αναστασία , αίθουσα  5

Γ2:  Καφετζάκη  Μπέττυ , αίθουσα  6

Δ1:  Παπαδάκη  Σοφία , αίθουσα  1

Δ2:  Χατζή  Ξανθή , αίθουσα  2

Ε1:  Μακρογιαννάκη  Ελένη  , αίθουσα  9

Ε2:  Αλεξάκη   Αφροδίτη , αίθουσα  10

ΣΤ1:  Γοραντωνάκης  Γιάννης  , αίθουσα  8

ΣΤ2:  Μουρτζάκη  Ειρήνη , αίθουσα  7

ΟΛΟΗΜΕΡΟ: Νέστορα  Ελένη ( αφού  αντικατασταθεί)


2. Για τη σωστή χρήση της μάσκας τα παιδιά θα φορούν ένα τσαντάκι μέσης (μπανάνα) στο οποίο θα έχουν: ένα (1) μικρό μπουκαλάκι με  αντισηπτικό, ένα (1) πακέτο αντισηπτικά μαντιλάκια και δύο (2)  διαφορετικά σακουλάκια (ένα για τις χρησιμοποιημένες μάσκες κι ένα για τις καθαρές).

Θα κρατούν τέσσερις (4) τουλάχιστον μάσκες .Τα παιδιά που θα μένουν στο Ολοήμερο θα κρατούν τουλάχιστον μία παραπάνω.


3. Οι γονείς  που  θα  φέρνουν  το πρωί  τα  παιδιά  τους  και  θα  τα  περιμένουν  κατά  το  σχόλασμα , παρακαλούνται  να  τηρούν  αυστηρά  τις  αποστάσεις  μεταξύ  τους.


4. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3780/08/09/2020: Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων,

β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων όταν υπάρχει συνωστισμός, όπως ενδεικτικά κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, καθώς και στην περίπτωση συνωστισμού σε κυλικεία εξωτερικού χώρου,

γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών,

δ) δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/ άθληση


Ακολουθούν  οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προς τους μαθητές και γονείς των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:



Περισσότερες  οδηγίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του ΕΟΔΥ:   https://eody.gov.gr/