Μαγειρεύοντας στη Μινωική Κουζίνα
του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου είχαν τη
δυνατότητα να γνωρίσουν τα φυτά που συνδέθηκαν με τη ζωή των ανθρώπων από τη
Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα, λόγω της χρησιμότητάς τους στη διατροφή, αλλά και στις
ανάγκες της καθημερινής ζωής, το αμπέλι, την ελιά, τον βασιλικό αλλά και φυτά λιγότερο
γνωστά, όπως το πυξάρι, τη φλαμουριά, το κώνειο, το κρινάκι της θάλασσας και τον
νάρκισσο.