01 Απριλίου, 2013


Ηράκλειο, 30 Μαρτίου 2013
                                     
Μερικές σκέψεις…

Οι Απόκριες έφυγαν, η Σαρακοστή ήρθε, η Άνοιξη προχωρά για τα καλά. Στον απόηχο, λοιπόν, της εκδήλωσης που οργάνωσε εφέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 41ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, ας σταθούμε σε μερικά σημεία.
-     Έγινε προσπάθεια να επιλέξει η πλειοψηφία  των γονέων τον τόπο και τον τρόπο υλοποίησης της εκδήλωσης.
-     118 γονείς ψήφισαν να γίνει η εκδήλωση στο σχολείο και περίπου 45 να γίνει σε μια αίθουσα εκδηλώσεων.
-     Αποφασίστηκε να φέρουν οι γονείς φαγητό και αναψυκτικά και όλοι να μοιραστούν τα εδέσματα στο χώρο του σχολείου
-     Ένας DJ ανέλαβε τη μουσική με δική του μικροφωνική
-     Έγινε λαχειοφόρος αγορά και  κληρώθηκαν πολλά δώρα
-     Οργανώθηκαν ομάδες από εθελοντές γονείς που υποστήριξαν την εκδήλωση. Περίπου 15 άτομα μοιράστηκαν στις εξής ομάδες:
Ø Ομάδα μπουφέ (παραλαβή φαγητού, οργάνωση και επίβλεψη στον μπουφέ)
Ø Ομάδα περιφρούρησης (για να μην γίνουν ζημιές στο κτίριο και κινδυνέψουν τα παιδιά)
Ø Ομάδα καθαριότητας
-     Τα φαγητά που περίσσεψαν, δόθηκαν σε 2 συσσίτια απόρων που οργανώνονται στο Ηράκλειο από ενορίες της πόλης.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Αν και η κούραση περίσσευε στα μέλη του προεδρείου και τις ομάδες υποστήριξης, ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι, αφού:
-     Δώσαμε τη δυνατότητα σε όλες τις οικογένειες να παρευρεθούν στην εκδήλωση, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν χρήματα σε αίθουσες εκδηλώσεων. Η οικονομική κρίση πλήττει την ελληνική οικογένεια σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
-     Οργανώσαμε κάτι όλοι μαζί και αποδείξαμε ότι μπορούμε να μαζευόμαστε , να μοιραζόμαστε φαγητό και διασκέδαση, όπως τον παλιό καλό καιρό που οι άνθρωποι ήταν πιο ανεξάρτητοι από κέντρα καταναλωτικά, εμπορικά κ. ά.
-     Τα παιδιά μας και εμείς είχαμε ένα ποιοτικό γεύμα, φτιαγμένο από εμάς, κάτι που δεν συνηθίζεται να παρέχεται σε  αίθουσες εκδηλώσεων.
-     Ό, τι περίσσεψε, δεν πετάχτηκε, αλλά δόθηκε στα συσσίτια απόρων.
Ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Χατζηγιαννάκη Αργυρώ, τη διευθύντρια του σχολείου που εμπιστεύτηκε το χώρο στο Σύλλογο Γονέων και παρ’ όλη την αδιαθεσία της, παρευρέθηκε στην εκδήλωση! Θέλουμε, ωστόσο να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που συνέδραμαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τον προσωπικό τους χρόνο και κόπο.
Τελικό συμπέρασμα: Οι άνθρωποι, όταν επιλέγουν με βάση το συμφέρον των πολλών, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει κόπο,  το αποτέλεσμα ευοδώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Καλή Σαρακοστή
Από το προεδρείο του Συλλόγου