05 Μαΐου, 2013

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή (Α & Β τάξεις)41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                                          Ηράκλειο 25/4/2013
          ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 Τηλ. 2810236861
                                   
ΘΕΜΑ :Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή.


  Αγαπητοί γονείς,
    Αν και βρισκόμαστε λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, το χρονικό διάστημα που μένει μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς είναι μικρό. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε, αφενός, να κάνουμε έγκαιρο προγραμματισμό των εκδηλώσεων που το σχολείο μας στοχεύει να πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και αφετέρου να σας δώσουμε την ευκαιρία να είστε και εσείς ενήμεροι γι΄ αυτές, προκειμένου να κάνετε το δικό σας οικογενειακό προγραμματισμό.
Με γνώμονα τα παραπάνω, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αποφάσισε μέσα στα πλαίσια των παιδαγωγικών-διδακτικών επισκέψεων του σχολικού έτους, να πραγματοποιήσει ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με τους μαθητές του σχολείου μας την Τρίτη 28 Μαΐου 2013.
    Η εκδρομή μας θα πραγματοποιηθεί με τουριστικά λεωφορεία. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Αρκαδίου, το Φράγμα Ποταμών και στη συνέχεια το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στην Πατσό του Δήμου Αμαρίου, στην είσοδο του οποίου υπάρχει η εξοχική ταβέρνα «Δρυμός» στην οποία θα γευματίσουμε. Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί ένα φυσικό πάρκο με παιδότοπο, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν στην παιδική χαρά ή στο μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου καθώς και να δουν από κοντά κάποια ζώα και ένα μικρό λαογραφικό μουσείο.  Τα παιδιά των τάξεων Α΄ και Β΄, καλό θα είναι να συνοδεύονται  από ένα γονέα.
Το φαγητό μας στην εξοχική ταβέρνα «Δρυμός», περιλαμβάνει στην τιμή των 5€ το μενού 1:

                     Μενού 1                                                                           Μενού 2
  • Ψωμί ψημένο στα κάρβουνα                                           Ψωμί ψημένο στα κάρβουνα
  • 3 κεφτεδάκια ή 1 μπιφτέκι                                                3 κεφτεδάκια και 1 μπιφτέκι
  • 2 τεμάχια κοτόπουλο πανέ                                              4 τεμάχια κοτόπουλο πανέ
  • 1 σουβλάκι (καλαμάκι)                                                     1 σουβλάκι (καλαμάκι)
  • 1 τεμ. Σαγανάκι                                                                 2 τεμ. σαγανάκι
  • Σαλάτα αγγούρι – ντομάτα                                               Σαλάτα αγγούρι – ντομάτα
  • Πατάτες τηγανητές                                                            Πατάτες τηγανητές
  • Γιαούρτι ή τζατζίκι                                                              Γιαούρτι ή τζατζίκι
  • Φρούτα εποχής                                                                Φρούτα εποχής
  • Εμφιαλωμένο νερό 0,5λ.                                                Εμφιαλωμένο νερό 0,5λ.

 Από πληροφορίες που έχουμε συλλέξει από άλλα σχολεία που έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο χώρο, το φαγητό είναι πολύ καλό και υπέρ αρκετό για τα παιδιά, θεωρούμε και για τους γονείς. Σε περίπτωση όμως, που κάποιος γονέας θέλει κάτι περισσότερο μπορεί να επιλέξετε το δεύτερο  μενού στην τιμή των 7€.
 
Αν επιθυμείτε να συμμετέχουν τα παιδιά σας στην εκδρομή, υπογράψτε την υπεύθυνη δήλωση, την οποία θέλουμε να έχουμε στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  15/5/2013, δηλώνοντας μας ταυτόχρονα και των αριθμό των ατόμων που θα τα συνοδεύουν. Τα χρήματα θα σας ζητηθούν αργότερα. Είναι σημαντικό όμως να γνωρίζουμε εγκαίρως τον ακριβή αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν ώστε να γνωρίζουμε πόσα λεωφορεία θα χρειαστούμε, γεγονός που θα διαμορφώσει και την τελική τιμή της εκδρομής, την οποία θα υπολογίζετε, περίπου στα 14€ με το μενού 1 και στην τιμή των 16€ με το μενού 2 (φαγητό & μεταφορά).
 Συμμετοχές της τελευταίας στιγμής θα γίνουν δεκτές μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις στα λεωφορεία που θα έχουν ήδη κλειστεί.
Η  Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
                                                                                                του 41ου Δημοτικού Σχολείου