09 Οκτωβρίου, 2013


Ο Κρίστιαν το λιοντάρι
Μια συγκινητική ιστορία
Ο Christian ήταν ένα λιοντάρι, το οποίο είχαν αγοράσει οι Αυστραλοί Rendall John και Anthony «Ace» Bourke από το πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου το 1969.
Το λιοντάρι ζούσε σε κλουβί, ενώ είχε δοθεί άδεια απ' τον εφημέριο της περιοχής να παίζει και να «ξεμουδιάζει» σε ένα οικόπεδο της εκκλησίας.
Όταν το λιοντάρι έγινε ενός έτους, είχε ήδη αρχίσει να μεγαλώνει και να αποκτά όγκο, ενώ το κόστος της συντήρησής του, είχε αυξηθεί κι αυτό ανάλογα.
Αυτά έκαναν τους Rendall και Bourke να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν πλέον το λιοντάρι στο Λονδίνο όπου ζούσαν.
Έτσι αποφάσισαν το 1971, να επαναφέρουν το ζώο στο φυσικό του περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στην Κένυα.
Το 1972, αποφάσισαν να επισκεφθούν την Κένυα και τον Christian και να γυρίσουν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Christian, The Lion at World's End».
Εκεί όμως τους προειδοποίησαν ότι το λιοντάρι, που ήταν πλέον αρχηγός σε δική του αγέλη, είχε γίνει άγριο και δεν θα τους θυμάται.
Παρ' όλα αυτά επέμεναν. Ψάχνοντας για αρκετές ώρες την αγέλη του λιονταριού, τελικά την βρήκαν, όπως βρήκαν και τον Christian.
Τι συνέβη όμως όταν τους αντίκρισε ο Christian;