27 Μαρτίου, 2015

Επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στις υπηρεσίες  του ΕΚΑΒ και της 3ης ΕΜΑΚ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Φυσικές Καταστροφές και αντιμετώπισή τους στο εκπαιδευτικό περιβάλλον», οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και της 3ης ΕΜΑΚ, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Μακρογιαννάκη Ελένης, Χναράκη Μαρίας και Χουλάκη Μαρίας.
Στον πρώτο σταθμό που ήταν ο χώρος του ΕΚΑΒ οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς με εγκαρδιότητα και ο Διευθυντής κ. Νίκος Γιαννακουδάκης με ιδιαίτερα κατατοπιστικό και παραστατικό τρόπο έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το ρόλο και τις ενέργειες του ΕΚΑΒ σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, καθώς και για τις πρώτες βοήθειες. Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του έδειξε στην ομάδα τη λειτουργία του απινιδωτή και τις κινήσεις στην περίπτωση που χρειάζεται καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της υπηρεσίας και κυρίως στο τηλεφωνικό κέντρο όπου, λαμβάνονται τα σήματα για την παροχή βοήθειας από τα ασθενοφόρα. Οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις των παιδιών και έλυσαν τις απορίες που εξέφρασαν.
Στον επόμενο σταθμό που ήταν η 3η ΕΜΑΚ οι υπεύθυνοι αξιωματικοί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποδέχτηκαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν για το δικό τους ρόλο στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, κυρίως σε περιπτώσεις σεισμού, καθώς και σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και ατυχημάτων. Έδωσαν πλήρεις απαντήσεις στα πολλαπλά ερωτήματα και στη συνέχεια τους έδειξαν τα πυροσβεστικά οχήματα, εξηγώντας τη λειτουργία του καθενός.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη που ενημέρωσε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα παιδιά και τις εκπαιδευτικούς για θέματα όλοι οφείλουν να γνωρίζουν και να παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους υπεύθυνους στο ΕΚΑΒ και στην 3η ΕΜΑΚ για την ουσιαστική τους ενημέρωση στα παιδιά μας και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό τους έργο που σαν στόχο έχει την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της.

Η δασκάλα της έκτης τάξης

Μακρογιαννάκη Ελένη