01 Απριλίου, 2015


Με την Αγγελική Βαρελλά και τα βιβλία της... μια μέρα στο σχολείο μας


   
  Στις 31 Μαρτίου 2015 ήρθε στο σχολείο μας η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Την περιμέναμε με αγωνία και προετοιμαστήκαμε να την υποδεχτούμε δουλεύοντας με όρεξη πάνω σε βιβλία της που επιλέξαμε βδομάδες πριν.

Η κα Αγγελική μάς βοήθησε με τη ζεστασιά του χαμόγελού της και την παιχνιδιάρικη διάθεσή της να της παρουσιάσουμε όσα είχαμε ετοιμάσει στις δράσεις Φιλαναγνωσίας.



Η Α΄τάξη διάβασε «Το χατίρι του δράκου» και δημιούργησε το δικό της αλφαβητάρι με το οποίο αναδιηγήθηκε το παραμύθι. Τα παιδιά έγραψαν ευχές στο φεγγαράκι, κατασκεύασαν πολύχρωμους δράκους με πλαστελίνη κι έπαιξαν τις «Δρακοουρές».





Η Β΄τάξη διάβασε το βιβλίο «Ένα ταξίδι χωρίς βαλίτσα» και ζωγράφισε εικόνες που γεννήθηκαν στα παιδιά μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου. Στη συνέχεια απάντησαν γραπτώς στην ερώτηση που κρυβόταν στο οπισθόφυλλο του βιβλίου και πήραν μια μικρή συνέντευξη από την κα Αγγελική.




Η Γ΄τάξη ασχολήθηκε με το βιβλίο «ΚΡΗΤΗ, Ήρωες-τόποι-πολιτισμοί» το οποίο συνδέεται άμεσα με τη γνωριμία του Μινωικού πολιτισμού στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας της.
Το Γ1΄ έφτιαξε ένα όμορφο ταμπλό με ζωγραφιές που εμπνεύστηκαν τα παιδιά από τους μύθους και πήρε συνέντευξη από την κα Αγγελική.
Το Γ2΄ έγραψε σε έμμετρο λόγο δύο από τα κεφάλαια του βιβλίου που αφορούσαν τον βασιλιά Μίνωα και τον Τάλω. Η κάθε ομάδα εικονογράφησε το ποιηματάκι της και δέθηκαν όλα σε ένα όμορφο βιβλιαράκι.





Η Δ΄τάξη διάβασε το βιβλίο «Δέκα σάντουιτς με ιστορίες». Τα παιδιά του Δ1΄ συζήτησαν με την κα Βαρελλά και το Δ2΄ «ζωντάνεψε» τον Ιάπωνα με τα χρυσάνθεμα προσφέροντας στο τέλος μια όμορφη ανθοδέσμη στην καλεσμένη μας.








Η Ε΄ τάξη ασχολήθηκε με το βιβλίο «Δράκε, δράκε είσ’ εδώ;» κι έγραψε για κάθε κεφάλαιο ένα ποιηματάκι.











Το Στ1΄ διάβασε το βιβλίο «Καλημέρα, Ελπίδα» και τα παιδιά διάβασαν τις εντυπώσεις τους από το βιβλίο.










Το Στ2΄ ασχολήθηκε με το βιβλίο «Φιλενάδα, φουντουκιά μου» και το δραματοποίησε.






Ήταν μια όμορφη και δημιουργική μέρα, καθώς το σχολείο μας γέμισε με λέξεις, εικόνες, συναισθήματα, χαμόγελα και φαντασία.
Τα παιδιά και οι δάσκαλοι στέλνουμε την αγάπη μας στην κα Βαρελλά και της ευχόμαστε να είναι γερή,  δημιουργική και να ξανανταμωθούμε σύντομα!



Διαβάστε εδώ το βιβλίο "Σε δυο τρελά ημίχρονα"