29 Απριλίου, 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη ΣΤ΄ τάξης
στο ΤΕΙ Κρήτης και στην Έκθεση
«Ενέργεια – Περιβάλλον»






Είναι γνωστό και από προηγούμενες αναρτήσεις, πως τη φετινή σχολική χρονιά η ΣΤ τάξη πραγματοποιεί εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα

«Ενέργεια – Περιβάλλον».

Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτού του προγράμματος έχουν γίνει πολλές ενδιαφέρουσες δράσεις. Στις 29/4/2015 έγινε και μια ακόμη εκπαιδευτική επίσκεψη που σχετίζεται με το πρόγραμμα αυτό.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκεφθήκαμε το Αιολικό και Φωτοβολταϊκό πάρκο στο Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου, όπου είδαμε από κοντά ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους για τον τρόπο κατασκευής τους, αλλά και για τη μεγάλη χρησιμότητά τους, τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον εκθεσιακό χώρο «ΕΝΕΡΓΕΙΑ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», όπου είδαμε μηχανήματα εξοικονόμησης ενέργειας -που ως καύσιμο υλικό χρησιμοποιούν τη βιομάζα- αλλά και μηχανήματα προστασίας του περιβάλλοντος, μοντέλα άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της σύγχρονης τεχνολογίας του υδρογόνου. Μέσα από τα πειράματα και την ξενάγηση διαπιστώσαμε πως είναι πραγματικά στα χέρι μας να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να χρησιμοποιούμε καθαρές μορφές ενέργειας και να γίνουμε πολίτες ενός πράσινου πλανήτη.



Τελειώνοντας την εκπαιδευτική μας επίσκεψη, οι υπεύθυνοι μας δρόσισαν με ένα γευστικό παγωτό και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και με περισσότερες γεύσεις.