20 Μαΐου, 2015


 
Επίσκεψη στο Λαβύρινθο


Την Τετάρτη 20/5/2015 τα παιδιά της Ε' τάξης (Ε1 και Ε2) του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε το θεματικό πάρκο “LABYRINTH PARK” , το οποίο βρίσκεται στη Πάνω Χερσόνησο.

Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ειδικό προσωπικό και ενημερώθηκαν για το μύθο και τον Μινωiκό πολιτισμό με φωτογραφικό και γραπτό υλικό. Αρχικά τα παιδιά είδαν ένα βίντεο στην αίθουσα προβολών.

Στη συνέχεια, μπήκαν στο λαβύρινθο, ο οποίος ήταν 1500 τ .μ., ξύλινη κατασκευή (σχεδιασμένο από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Adrian Fisher) με μεταλλικούς δοκούς, σκάλες, γέφυρες και πύργους, όπου τα παιδιά ξεκουράζονταν και απολάμβαναν τη θέα. Στόχος ήταν να βρουν τα πολλά σημεία με τις ενδείξεις μέσα στο λαβύρινθο, να φτάσουν στο κέντρο, όπου ο Μινώταυρος είναι κρυμμένος και έπειτα να αποδράσουν. Φυσικά ήταν μεγάλη διασκέδαση για τα παιδιά!

Μετά το Λαβύρινθο επισκεφτήκαμε το Εργαστήρι κεραμικής, στο οποίο ο αγγειοπλάστης μας ενημέρωσε για την αρχαία τέχνη της κρητικής κεραμικής και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από πρώτο χέρι την αίσθηση του τροχού! Ενημερωθήκαμε επίσης για τη τοξοβολία, ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα. Έπειτα είδαμε ένα “χωριό μικρογραφία” με παραδοσιακά επαγγέλματα και όλη τη ζωή ενός χωριού αλλά και μία μικρή φάρμα με ζωάκια.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να απολαύσουν μαθήματα ιππασίας από το εκπαιδευμένο προσωπικό αλλά και να ανέβουν σε ηλεκτρικά αυτοκινητάκια και γουρούνες. Τέλος, τα παιδιά ξεκουράστηκαν και έφαγαν..

Ήταν μια επίσκεψη που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!!!!