Ημερομηνία & Ώρα

ΤΑΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

18 Μαΐου, 2015

Επίσκεψη στο Φόδελε


Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 τα παιδιά της Β΄ τάξης και της Ε΄ τάξης (Ε1 και Ε2) του σχολείου μας επισκεφτήκαμε το εργαστήρι κεραμικής «Κέραμος», στο χωριό Φόδελε του Δήμου Μαλεβιζίου.

Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον υπεύθυνο του εργαστηρίου κ. Γραμματικάκη. Τους μίλησε σχετικά με την αγγειοπλαστική και όσα πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για αυτήν.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος. Βρίσκεται βορειοανατολικά του χωριού και έχει μετατραπεί σε μουσείο. Για το διάσημο ζωγράφο και τα έργα του μίλησε στα παιδιά η εικαστικός του σχολείου κ. Τοπάλοβα.


 Εξάλλου, το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε στο εργαστήρι έχει θέμα τα έργα του Θεοτοκόπουλου και θα ολοκληρωθεί στο σχολείο, ζωγραφίζοντας πάνω σε πλακάκια ένα πίνακα του, ο οποίος αφού ολοκληρωθεί θα τοποθετεί σε τοίχο στο σχολείο μας.

Για να φτάσουμε στο μουσείο περπατήσαμε μέσα από το χωριό. Το περπάτημα μέσα στη φύση ήταν υπέροχο και μαγευτικό!!!
Επειδή ήταν η ημέρα του Αγίου Γεωργίου γινόταν πανηγύρι στην εκκλησία του χωριού. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να προσκυνήσουμε στη χάρη του αγίου.Ήταν μια επίσκεψη που δε θα ξεχάσουμε ποτέ!!!