15 Μαΐου, 2015

http://2.bp.blogspot.com/-WumoI9KbCMc/VUsxLVD7ZkI/AAAAAAAAC2w/-vOvbripQWg/s640/1_%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%E2%80%93Safe_Greece_poster.jpg


"Ασφαλής Ελλάδα"






H ΕΟΥΔΑ (Ελληνική ομοσπονδία υποβρύχιων δραστηριοτήτων), το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Princess Charlene of Monaco Foundation (Μονακό), τα Διεθνή Βραβεία Guiseppe Sciacca (Ιταλία), το International Swimming Hall of Fame (Αμερική) πραγματοποίησαν τη φετινή χρονιά τη δράση ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης "Ασφαλής Ελλάδα", στα πλαίσια της υπό ένταξης "Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας στο Νερό-15 Μαΐου".
  Σκοπός  της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει  έγκαιρα, πριν την έναρξη της καλοκαιρινής  περιόδου, τον ευάλωτο παιδικό πληθυσμό για τους κινδύνους στο νερό και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν με την αθλητική ναυαγοσωστική, ως μέσο δια βίου άθλησης και προστασίας  της υγείας  τους από ατυχήματα.
  To σχολείο μας συγκαταλέγεται στα πρώτα σχολεία  πανελληνίως  και παγκοσμίως  που συμμετείχε  και  παρουσίασε στους μαθητές όλων των τάξεων την εκπαιδευτική ενημέρωση  για την ασφάλεια στο νερό.
Ευχαριστούμε πολύ τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Στεφανάκη Λέανδρο, μέλος του σώματος  Προπονητών Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, για την λεπτομερή και πολύ ουσιαστική παρουσίαση του προγράμματος.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Αλλά μπορούν να αλλάξουν τις  καρδιές  των ανθρώπων. Και αυτές μετά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»