Ημερομηνία & Ώρα

ΤΑΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

02 Οκτωβρίου, 2015

Ενημέρωση γονέων


41ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                                          Ηράκλειο 29/9/2015
  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Τηλ. 2810236861


Αγαπητοί γονείς


Με την ευκαιρία της πρώτης γραπτής επικοινωνίας μαζί σας, σας ευχόμαστε και πάλι καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη. Πιστεύουμε  ότι τα παιδιά σας θα έχουν μια εποικοδομητική χρονιά και θα περάσουν πραγματικά χαρούμενες και δημιουργικές στιγμές στο σχολείο τους.
Θεωρώντας πολύ σημαντική τη συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών, ευελπιστούμε σε αυτήν προκειμένου να επιτευχθούν οι πολλαπλοί στόχοι του σχολείου, μορφωτικοί, παιδαγωγικοί και κοινωνικοί.


Α) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΟΛΟΗΜΕΡΟ


Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι όσον αφορά το πρόγραμμα των μαθημάτων, το σχολείο δεν έχει στελεχωθεί ακόμα με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων. Συνεπώς, δεν μπορούμε να εξαπλώσουμε το πρωινό πρόγραμμα μέχρι τις 14.00 ούτε και να λειτουργήσουμε το Ολοήμερο.
Κατανοούμε τους εργαζόμενους γονείς που έχουν πρόβλημα να παραλάβουν τα παιδιά τους, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό προς το παρόν. Έχουμε διαθέσει όλες τις ώρες των εκπαιδευτικών του σχολείου και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα γίνουν από το Υπουργείο Παιδείας οι απαραίτητες προσλήψεις προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.
   
 Β ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στις Α΄ και  Δ΄  τάξεις και δεν μας έχουν προσκομίσει ακόμα συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας, παρακαλούνται να το πράξουν  το συντομότερο δυνατό.  Χωρίς αυτό, τα παιδιά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Γυμναστικής και σε άλλες δραστηριότητες του Σχολείου.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σας ενημερώνουμε ότι, το Ατομικό Δελτίο Υγείας συμπληρώνεται μόνο από παιδίατρο, ο οποίος αν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα υγείας θα σας παραπέμψει σε γιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας.


    Γ)  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ


Οι οικογένειες με παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο και έχουν χαμηλά εισοδήματα δικαιούνται εισοδηματική ενίσχυση. Δικαιούχοι είναι όσοι, το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000€. Αυτό προκύπτει από τη στήλη Γ2 του εκκαθαριστικού είτε στο συνολικό εισόδημα, είτε στο τεκμαρτό εισόδημα.
Η αίτηση για τους έγγαμους γίνεται από τον πατέρα των παιδιών. Οι διαζευγμένοι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο, θεωρημένο, όπου θα αποδεικνύεται η επιμέλεια των παιδιών.
Η έναρξη της εισοδηματικής ενίσχυσης ισχύει για τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση στην Α΄ τάξη του δημοτικού, δηλ. για φέτος τα παιδιά που φοίτησαν στην Α΄ τάξη το σχ. έτος 2014-15.
Όσοι εμπίπτετε στην κατηγορία αυτή , μπορείτε  να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του Σχολείου για περισσότερες πληροφορίες. Στον Πίνακα ανακοινώσεων του Σχολείου είναι αναρτημένα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που οφείλετε να προσκομίσετε.


Δ) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ


Αν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά τα τηλέφωνα επικοινωνίας σταθερά και κινητά ή τη διεύθυνση κατοικίας σας, να ενημερώσετε άμεσα το σχολείο για να μπορούμε σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Ε)  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου για τη συγκέντρωση χάρτινου ανακυκλώσιμου υλικού, σχολικών εντύπων, βιβλίων, τετραδίων κλπ.  Η συγκέντρωση θα γίνεται στο σχολείο τις επόμενες  20 ημέρες. Όσοι έχετε στο σπίτι τέτοιου είδους ανακυκλώσιμα υλικά μπορείτε από αύριο να μας τα παραδίνετε.
Η δράση αυτή στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει όλους μας και κυρίως τα παιδιά σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος και  να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση των μαθητών μας.


ΣΤ) ΚΑΠΑΚΙΑ


Επίσης, για το επόμενο διάστημα, θα συγκεντρώνουμε στο σχολείο καπάκια, τα οποία θα διατεθούν ως αντάλλαγμα για την αγορά αναπηρικού καροτσιού σε παραπληγικό άτομο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο συμμετέχει σε μια τέτοια δράση. Πιστεύω ότι και αυτή τη φορά, όλοι μαζί, θα δείξουμε την κοινωνική ευαισθησία και την ανθρωπιά μας.


Ζ) ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ


Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι και φέτος στην ιστοσελίδα του σχολείου μας http://41dimotikoher.blogspot.gr (ή γράφοντας 41ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στη σελίδα της Google)  θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου, ενημερωτικό υλικό για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, σχόλια  και ειδήσεις σε ηλεκτρονική μορφή.


    
                                                                      Με εκτίμηση   


Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 41ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου