25 Μαΐου, 2016

Επίσκεψη του ΕΚΑΒ Ηρακλείου στο σχολείο μας

Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Πατεράκη Λιάνας και κ. Σταυρόπουλου Γιώργου και μετά από πρόσκληση που απευθύναμε στο ΕΚΑΒ Ηρακλείου, την Τρίτη 12 Απριλίου επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι κ.κ. Σωτηρόπουλος Γεώργιος και Ροκαδάκης Εμμανουήλ, προκειμένου να μιλήσουν στους μαθητές των Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων για θέματα «Πρώτων Βοηθειών».
Με δεδομένο τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχουν λόγω της φύσης της εργασίας τους, και οι δυο μετέφεραν πολλές χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές μας πάνω σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης ατυχημάτων που μπορεί να τους προκύψουν. Έδειξαν επίσης στους μαθητές πώς μπορεί να γίνει η καρδιοαναπνευστική  αναζωογόνηση.
Όλα τα παιδιά παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση και έκαναν πολλές ερωτήσεις για να διευκρινίσουν θέματα που τους απασχολούσαν. Αυτό όμως που τα εντυπωσίασε περισσότερο απ’ όλα ήταν η επίσκεψη στο σχολείο ενός ασθενοφόρου το οποίο είδαν από κοντά και διαπίστωσαν τα όργανα και τα μηχανήματα που διαθέτει ώστε να μπορέσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ να προσφέρουν τις Πρώτες Βοήθειες.  

Ευχαριστούμε πολύ το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ηρακλείου κ. Γιαννακουδάκη Νικόλαο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας, τους κ.κ. Σωτηρόπουλο Γεώργιο και Ροκαδάκη Εμμανουήλ για τις πολύτιμες γνώσεις που μετέφεραν στους μαθητές μας και τον κ. Σπυριδάκη Χριστόφορο που έφερε το ασθενοφόρο στο σχολείο. Τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και δύναμη να συνεχίσουν το δύσκολο αλλά σημαντικό έργο τους.