17 Μαΐου, 2016

Με την Κατερίνα Τζαβάρα και τα βιβλία της... μια μέρα στο σχολείο μας


http://www.exostispress.gr/Images/Blog/a9fce176-4157-4aa2-8453-8eea54aebff9.jpg  Στις 4 Απριλίου 2016 ήρθε στο σχολείο μας η παιδαγωγός και συγγραφέας Κατερίνα Τζαβάρα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Την περιμέναμε από καιρό και προετοιμαστήκαμε δουλεύοντας με όρεξη πάνω σε βιβλία της που επιλέξαμε βδομάδες πριν.


Η κα Τζαβάρα, με αγάπη περισσή, παρακολούθησε με ενδιαφέρον όσα είχαμε ετοιμάσει στις δράσεις της Φιλαναγνωσίας μας κι έπαιξε μαζί μας με τις λέξεις της, βοηθώντας μας να καταλάβουμε την αξία και την δυναμική τους, όταν αυτές συνδυάζονται με την αστείρευτη φαντασία μας!


Πετάει... ο γάιδαρος;
Η
Α΄ τάξη διάβασε το βιβλίο: «Πετάει….. ο γάιδαρος;». Έγραψε ανά ομάδες στιχάκια εμπνευσμένα από το παραμύθι και ζωγράφισε την αφίσα του. Πόσο το διασκέδασε με τον γκρινιάρη και φωνακλά  γαϊδαράκο που ήθελε να πετάξει, δε λέγεται!!!!!




Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς μου
Η Β΄τάξη διάβασε το βιβλίο: «Το μαγικό καπέλο της γιαγιάς» και τα παιδιά έπρεπε να ανακαλύψουν ποιο μυστικό έκρυβε το μαγικό της καπέλο! Το ανακάλυψε άραγε η μικρή Ηρώ; Στο τέλος έγραψε το καθένα μια ιστορία για την αγαπημένη του γιαγιά και την παρουσίασε στην συγγραφέα.



Πού να απλώσω τόση αγάπη;
Η
Γ΄ τάξη διάβασε το βιβλίο: «Πού ν’ απλώσω τόση αγάπη;». Τα παιδιά διαβάζοντας τούτο το γεμάτο συναισθήματα βιβλίο έφτιαξαν το «Βιβλίο των συναισθημάτων», τραγούδησαν το «Τραγούδι της συγνώμης» και φυσικά αποκάλυψαν κρυμμένα μυστικά συναισθήματα μέσα από τη δράση «Έλα να πούμε τα μυστικά μας».




Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης
Η
Δ΄ τάξη ασχολήθηκε με την εξιχνίαση του μυστηρίου που κρύφτηκε στο βιβλίο «Το μυστήριο της παιδικής βιβλιοθήκης» και μαζί με τους φοβερούς μυστηριοφάγους Λητώ και Πάρη αναδιηγήθηκαν την ιστορία «υφαίνοντάς» την!!!!!






Μαγικές διαδρομές στην τέχνη: Οδυσσέας Ελύτης
Η
Ε΄ και η Στ΄ Τάξη ασχολήθηκαν με το βιβλίο «Μαγικές διαδρομές στην τέχνη: Οδυσσέας Ελύτης». Τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, ζωγράφισαν ζωγραφιές εμπνευσμένες από αυτά κι έγραψαν τα δικά τους ποιήματα.
https://carmenelenamedina.files.wordpress.com/2012/04/nic3b1os-leyendo.jpg
Ήταν μια όμορφη μέρα γεμάτη λέξεις, ιστορίες, εικόνες, τραγούδια και πολλή πολλή αγάπη για τα βιβλία και όσα μας χαρίζουν σαν παράθυρα ανοιχτά στον ήλιο!!!
Ευχαριστούμε την Κατερίνα Τζαβάρα για το χαμόγελο και τη ζεστασιά της, που μας τύλιξε σαν ζεστή κουβερτούλα τούτη την ανοιξιάτικη μέρα!!!!