Ημερομηνία & Ώρα

ΤΑΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

20 Ιανουαρίου, 2017

Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η εκμάθηση των βασικών κανόνων της υγιεινής διατροφής και η εφαρμογή τους στην καθημερινή μας ζωή, συμβάλλουν στην πλήρη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία και ανάπτυξη του ανθρώπου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της υγιεινής διατροφής είναι ότι απομακρύνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων παθήσεων. Οι καλές διατροφικές συνήθειες από μικρή ηλικία θέτουν τις βάσεις για καλή υγεία, προστατευμένη από ασθένειες που αδυνατίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Γι΄ αυτό και το σχολείο οφείλει να είναι σημαντικός και δυναμικός αρωγός σ΄ αυτή την προσπάθεια.

Στα πλαίσια αυτής της ευαισθητοποίησης  υπέρ της υγιεινής διατροφής οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας κινητοποιήθηκαν με σχετικές ενέργειες : ζωγράφισαν αφίσες με φρούτα και λαχανικά, συνέλεξαν πληροφορίες για υγιεινά προϊόντα, όπως είναι οι σταφίδες, το μέλι, το γκότζι μπέρι τα φρούτα. το ελαιόλαδο και άλλα και τα ανάρτησαν στο χώρο του σχολείου.

Στις 7 Νοεμβρίου μετά από πρόσκλησή μας ήρθε στο σχολείο ο διαιτολόγος-διατροφολόγος κ Στέλιος Λιναρδάκης. Με τις επιστημονικές του γνώσεις μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και ήταν ιδιαίτερες κατατοπιστικές οι απαντήσεις του στις απορίες και στις ερωτήσεις των παιδιών.

Στη συνέχεια οι μαθητές της έκτης τάξης σε συνεργασία με τα παιδιά της πρώτης τάξης και μέσα από το πρόγραμμα της υιοθεσίας, έφτιαξαν ένα τραπέζι με κάθε είδους φρούτων και λαχανικών και κάλεσαν όλα τα παιδιά του σχολείου να το επισκεφτούν.

Με αυτή τους την πρωτοβουλία θέλησαν να κάνουν γνωστό σε όλους τους μαθητές του σχολείου το πόσο απαραίτητη είναι η υγιεινή διατροφή στη ζωή μας και πόσο γερές βάσεις θέτει στα θεμέλιά της.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά γι΄ αυτή τους την ανταπόκριση στο κάλεσμα της υγείας και της μακροζωίας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Στέλιο Λιναρδάκη για την πολύ ωφέλιμη παρουσία και ομιλία του στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε επίσης τις δασκάλες της πρώτης τάξης κ. Καφετζάκη Μπέτυ και κ. Γκούνα Αφροδίτη για τη βοήθειά τους στην οργάνωση του υγιεινού πρωινού.

Η κίνηση των παιδιών ας αποτελέσει το έναυσμα και για άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίεςΟι δασκάλες της ΣΤ΄ τάξης
Κουνδουράκη Αναστασία, Μακρογιαννάκη Ελένη