30 Μαΐου, 2018


Εκδρομή στις εγκαταστάσεις του ΚΡΗΤΗ TV και στον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό 


Οι μαθητές της Ε' τάξης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΉΤΗ TV, του ραδιοφωνικού σταθμού 98,4fm και της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ" με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας "Τηλεόραση".
Εκεί μας περίμενε ο κύριος Χυντηράκης Γιώργος, ο όποιος ανέλαβε την ξενάγηση μας και ταυτόχρονα απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών.
 Αρχικά επισκεφτήκαμε τα πλατό όπου στεγάζονται ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές και μάθαμε όλα τα μυστικά της παρουσίασης. Ακόμα, είδαμε τους χώρους όπου  εργάζονται οι δημοσιογράφοι αλλά και το control το οποίο έχει την επιμέλεια των εκπομπών με τις πολλές οθόνες και τα άπειρα κουμπάκια. 

Στη συνέχεια, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε (οπτικά και ακουστικά) μια ζωντανή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή. 
Επιπλέον, ο κύριος Χυντηράκης μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις όπου τυπώνεται η εφημερίδα και μας εξήγησε πώς δουλεύουν τα μηχανήματα, με τι ταχύτητα και τα υλικά που χρησιμοποιούν.

Τέλος, επισκεφτήκαμε τον Πυροσβεστικό Σταθμό στη ΒΙΠΕ με αφορμή το μάθημα της Γεωγραφίας που αναφέρεται στις φυσικές καταστροφές και τρόποι αντιμετώπισης τους. Εκεί,είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πυροσβεστικό όχημα και να μας δείξουν από ποια μέρη αποτελείται.


Επίσης, μας παρουσίασαν τον εξοπλισμό ενός πυροσβέστη και μας φόρεσαν (σε μαθητές και δασκάλους) το ειδικό μπουφάν του πυροσβέστη και το κράνος και μας άφησαν να χρησιμοποιήσουμε τη μάνικα νερού ώστε να διαπιστώσουμε οι ίδιοι τη δύναμη που χρειάζεται για τη δουλειά αυτή.


Επιπλέον, μας ενημέρωσαν για τους τρόπους προφύλαξης σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς και μας έδωσαν οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που κάποιος κινδυνεύει. 


Οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Ε'  τάξης ευχαριστούν θερμά τόσο τον κύριο Χυντηράκη όσο και τους πυροσβέστες που μας δέχτηκαν στον χώρο τους και μας έμαθαν τόσα πολλά.