19 Δεκεμβρίου, 2018



«Υιοθέτησε ένα πρωτάκι»

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας  σχολικής χρονιάς  , το σχολείο μας πραγματοποίησε τη δράση: «Υιοθέτησε ένα πρωτάκι»  για 5η συνεχή χρονιά.
Μέσα από αυτό τον θεσμό αυτό τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν να είναι πιο υπεύθυνα και τα μικρότερα αισθάνονται πιο ασφαλή. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος θεσμός στοχεύει έμμεσα και στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας, αφού η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων συμβάλλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.







Πιο συγκεκριμένα :
Ένα ή δύο  πρωτάκια  «υιοθετήθηκανι» από ένα  εκτάκι ,  γιατί  φέτος η ΣΤ’ Τάξη μας έχει μόνο ένα τμήμα . Το εκτάκι  (νονός)  ανάλαβε  να  βοηθάει το «βαφτιστήρι» του , να το καθοδηγεί και να το προστατεύει σε  όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί εκτός από τους δασκάλους του και κάπου αλλού για οτιδήποτε το  απασχολεί. Από την άλλη , τα εκτάκια έχουν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε χρειαστούν τα πρωτάκια. Το πρόγραμμα  διαρκεί ολόκληρη  τη σχολική χρονιά με ποικίλες κοινές δράσεις .

Μικροί και μεγάλοι μαθητές,  με την αγκαλιά ανοιχτή και την καρδιά γεμάτη,  συναντήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας και εμπιστοσύνης και μέσα από παιχνίδι  ανακάλυψαν οι νονοί τα βαφτιστήρια τους . Σε ατμόσφαιρα  χαράς αντάλλαξαν τα δωράκια που είχαν κατασκευάσει με ΑΓΑΠΗ και λαχταριστές λιχουδιές  γλύκαναν τη νέα αρχή.
«Μαζί  μπορούμε…» ,είναι το σύνθημα των παιδιών  ,  «μαζί» έφτιαξαν φθινοπωρινά παζλ και στόλισαν το χώρο του Σχολείου
μας και  όλοι  χάρηκαν  που  θα είναι «ΜΑΖΙ…».