18 Ιανουαρίου, 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ  ΓΙΟΡΤΗ  ΤΗΣ  Β΄ ΤΑΞΗΣ

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, οι μικροί μαθητές της Β΄τάξης, παρουσιάσαμε με πολλή χαρά στους γονείς και στους συμμαθητές μας, τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση, "Το αστέρι των Χριστουγέννων". 

Ήταν μια γλυκιά, ζεστή, ατμοσφαιρική γιορτή που ξεκίνησε με  τη γέννηση του σύμπαντος και τελείωσε με  τη γέννηση του Χριστού, με τη γέννηση του Φωτός. Το μικρό αστεράκι περιπλανιέται και στο δρόμο του συναντά κι άλλα αστέρια,  πλανήτες, κομήτες, το Φεγγάρι, τη Νύχτα, την  Πούλια τον Αυγερινό που συνδυάζονται υπέροχα, αρμονικά πάνω στη σκηνή και μεταφέρουν το θεατή στο μυστήριο Σύμπαν. Κάποια στιγμή φτάνει στη Γη και βλέπει όσα συμβαίνουν, όμορφα και άσχημα. Απογοητεύεται, αλλά συνεχίζει το δρόμο του που θα το φέρει  στη φάτνη του Χριστού κι έτσι θα γεννηθεί η αισιοδοξία και η ελπίδα.   Φωτίζει τη φάτνη όπου βρίσκεται ο μικρός Χριστός, η Παναγία, ο Ιωσήφ και τότε Άγγελοι, Μάγοι, Βοσκοί, Χιονούλες, Τυμπανιστές προσκυνούν και τραγουδούν τον ερχομό Του! Είναι ένα όμορφο παραμύθι που το λέει η γιαγιά στα εγγονάκια της κι εκείνα την παρακολουθούν με αγωνία.
Η μουσική, τα τραγούδια,οι  στολές, μα και τα μαθητικά κάλαντα( δημιουργία της κ. Πόπης Τσιγγάκη την οποία και ευχαριστούμε) που τραγουδήσαμε στο τέλος, ήταν ξεχωριστά κι εμείς, αν και δεν είμαστε ηθοποιοί, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και πήραμε το πιο ζεστό χειροκρότημα.  Ευχαριστούμε τη Βιοτεχνία Στολών "Διαμαντοπούλου" στην Πάτρα, για το πανέμορφο ντύσιμο των Τυμπανιστών,  τις δασκάλες μας και τη δασκάλα της Μουσικής για όλα όσα έκαναν, ώστε να παρουσιάσουμε μια τόσο όμορφη γιορτή που πραγματικά την απολαύσαμε!

                                                    Καλή χρονιά σε όλους, με χαμόγελα και αισιοδοξία!