20 Ιουνίου, 2019


ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και του προγράμματος της ανακύκλωσης που εκπονούμε σαν σχολείο, οι μαθητές της Γ΄ τάξης δημιουργήσαμε αφίσες για την ανακύκλωση ,διαβάσαμε βιβλία σχετικά με το θέμα, υποδυθήκαμε ρόλους. Έτσι ,προσεγγίσαμε το θέμα με ευχάριστο τρόπο.
Ακόμα πιο ευχάριστο έγινε όταν ήρθε στην τάξη μας η κυρία Σταυρούλα Πλουμάκη, μητέρα συμμαθήτριάς μας, ευαισθητοποιημένη στην ανακύκλωση,η οποία δέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μας.





Φτιάξαμε μία κατασκευή με χάρτινα ποτηράκια του καφέ(χρησιμοποιημένα, πλυμένα).Τα ζωγραφίσαμε όπως θέλαμε κι από πάνω τοποθετήσαμε ύφασμα με σχέδια ασπρόμαυρα που κι αυτά τα ζωγραφίσαμε. Περάσαμε από το κάτω μέρος του ποτηριού ένα καλαμάκι από σουβλάκι και κολλήσαμε πάνω σ' αυτό έναν κύκλο από χαρτόκουτο που τον μετατρέψαμε σε χαρούμενη φατσούλα.
Το παιχνίδι μας ήταν έτοιμο!
Μετατρέψαμε άδεια ρολά από χαρτί υγείας σε κούκλες που ανοιγοκλείνουν και μπορούμε να παίζουμε μ'αυτές κουκλοθέατρο.
Κάναμε όμως και πασχαλινά στεφανάκια με περίγραμμα από χάρτινη  σακούλα .Το στολίσαμε με λουλουδάκια από χάρτινες αυγοθήκες που αφού τα βάψαμε με διάφορα χρώματα τα κολλήσαμε. Βάλαμε και φυλλαράκια που φτιάξαμε από φίλτρα καφέ.
Η τάξη μας μετατράπηκε σε εργαστήρι χαράς και δημιουργίας.