01 Νοεμβρίου, 2012


«Το σταφύλι και τα προϊόντα του»


      Η επίσκεψη της τάξης μας στο μουσείο «Λυχνοστάτης» ενθουσίασε τα παιδιά αλλά κι εμάς. Αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκομίσαμε τόσο στο Μουσείο όσο και από τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα : «Το σταφύλι και τα προϊόντα του» αποφασίσαμε με τα παιδιά να αφιερώσουμε τρεις διδακτικές ώρες για να γνωρίσουμε καλύτερα τα προϊόντα του σταφυλιού.
     

Η κυρία Μαρία Μανουσάκη, πολύτιμη συμπαραστάτρια στο σχολείο μας , έδειξε στα παιδιά πώς φτιάχνουμε τη μουσταλευριά. Την ευχαριστούμε πολύ.



        Ευχαριστούμε ακόμη όλες τις μητέρες των παιδιών γιατί με μεγάλη προθυμία έφτιαξαν και έφεραν πολλές λιχουδιές με προϊόντα του σταφυλιού όπως: 




γλυκό σταφύλι
μουστοκούλουρα
κρασοκούλουρα
σταφιδόπιτες  
σταφιδίψωμα
πετιμέζι  κ.α.

           




Τα  παιδιά μοιράστηκαν αυτά που έφεραν και δοκίμασαν απ’ όλα. Ακόμη δοκίμασαν κρασάκι, ρακή, ξύδι, μούστο, ρακόμελο.
          

Τραγουδήσαμε με χαρά τραγούδια σχετικά με το πάτημα των σταφυλιών και το αμπέλι. Τα παιδιά διηγήθηκαν και δραματοποίησαν το μύθο :
«Η αλεπού και τα σταφύλια» 

           Αλλά επειδή σε κάθε εκδήλωση σημασία έχει η καλή παρέα καλέσαμε και τη Διευθύντρια του Σχολείου μας κα Αργυρώ Χατζηγιαννάκη καθώς και συναδέλφους , οι οποίοι ήρθαν με χαρά και τους ευχαριστούμε.
           Μάλιστα με τη νουθεσία της κας Βάλιας παίξαμε την 
«παντομίμα του Αμπελιού»




           Τα παιδιά κι εμείς είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με ένα τρόπο διαφορετικό.