26 Φεβρουαρίου, 2013

Ενημέρωση γονέων

                                                    




Ηράκλειο, 26-2-2013 
         
      Αγαπητοί γονείς,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Α) Ο Δήμος Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσει τη δράση της «Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής» του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με την υποστήριξη και  συνεργασία των γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου.
Για την εφαρμογή της δράσης, ο Σύλλογος διαθέτει:
1. Μία κινητή οδοντιατρική μονάδα, πλήρως εξοπλισμένη
2. Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα, να υποβληθούν, σε μία επίσκεψη, σε προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμιατρικό, οδοντιατρικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο.
Σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/ κηδεμόνες ή για τα οποία οι γονείς/ κηδεμόνες τους έχουν υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό – οδοντιατρικό έλεγχο παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», κάθε παιδί/ μαθητής θα μπορεί να υποβληθεί σε προληπτικό έλεγχο, που θα πραγματοποιούν οι εθελοντές γιατροί των τεσσάρων ειδικοτήτων.
 Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 8:30 π. μ. – 2:30 μ. μ. και 5:00μ.μ – 8:00μ.μ., από τη    1 Μαρτίου 2013 έως και τις 12 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό Ιατρείο στη Λ.62 Μαρτύρων 146.
Όσα γονείς επιθυμούν να εξεταστούν τα παιδιά τους, παρακαλώ να συμπληρώσουν τα στοιχεία που επισυνάπτονται παρακάτω και να επιστραφούν άμεσα στο σχολείο καθώς καταληκτική ημερομηνία δήλωσης για την Α/θμια εκπαίδευση είναι η Πέμπτη 28/2/2013.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη δράση προληπτικού ιατρικού ελέγχου αφορά ασφαλισμένους και ανασφάλιστους μαθητές.


……………………………………………………………………………………………………


Στοιχεία για τη δήλωση του μαθητή στον προληπτικό έλεγχο

Ονοματεπώνυμο μαθητή: ……………………………………………………………………………………………
Πατρώνυμο:                   ……………………………………………………………………………………………
Τηλέφωνο επικοινωνίας: ……………………………………………………………………………………………
Ασφαλιστικό ταμείο        …………………………………………………………………………………………..
(αν υπάρχει, διαφορετικά γράψτε ανασφάλιστος)
Παρατηρήσεις:……………………………………………………………………………………………………………….



Β) Η Σχολική Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας στην οποία ανήκουμε, διοργανώνει επιμορφωτικές ημερίδες μέσα στο Μάρτιο για τους εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Εμπλουτίζοντας ή/και αναθεωρώντας τις διδακτικές μας προσεγγίσεις, για ένα σχολείο πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό»

Οι ημερίδες έχουν εγκριθεί από την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του 19ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου, ως εξής:
ö      Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, για τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης
ö      Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, για τους εκπαιδευτικούς της Β΄ τάξης
ö      Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, για τους εκπαιδευτικούς της Γ΄ τάξης
ö      Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, για τους εκπαιδευτικούς της Δ΄ τάξης
ö      Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, για τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ τάξης
ö      Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, για τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ΄ τάξης
     
   Οι αντίστοιχες τάξεις δεν θα λειτουργήσουν κατά την ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας που τους αφορά και συνεπώς οι μαθητές δε θα έρθουν στο σχολείο τη συγκεκριμένη μέρα.


Γ) Ο Δήμος Ηρακλείου, στα πλαίσια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 3/3/2013 το 4ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού. Αφορά τους μαθητές που φοιτούν στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις. Αν υπάρχουν παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν σε ομάδες 6-8 ατόμων, θα πρέπει να οριστεί κάποιος ενήλικας (γονέας κατά κύριο λόγο) ως υπεύθυνος της ομάδας και να δηλώσετε συμμετοχή στο ειδικό περίπτερο του Δήμου στα Λιοντάρια. Στο σχολείο έχουν αποσταλεί πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση και αν κάποιοι από σας ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί  μας.

Δ) Τέλος, θα θέλαμε να γνωρίζαμε αν κάποιος γονέας ή κηδεμόνας του Σχολείου είναι Πολιτικός Μηχανικός ή εργάζεται στην Πολεοδομία, ώστε να μας βοηθήσει, αν φυσικά το επιθυμεί, σε κάποιο θέμα που αφορά το Σχολείο. Στην περίπτωση αυτή, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Σχολείο.

Η  Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
                                                                       του 41ου Δημοτικού Σχολείου