29 Μαρτίου, 2013

Ομιλίες προς τους γονείς

Το Σχολείο μας, το διάστημα αυτό, μέσα από μια σειρά ομιλιών που πραγματοποίησε με διακεκριμένους επιστήμονες, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, προσπάθησε να προσεγγίσει διάφορα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά, που συνυπάρχουν μέσα  στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θέματα που πολλές φορές απαιτούν ειδική αντιμετώπιση, λεπτούς χειρισμούς και ιδιαίτερη προσοχή. Θέματα που απασχολούν εμάς ως εκπαιδευτικούς, αλλά όπως είναι φυσικό και τους γονείς των μαθητών μας.
Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν να διαμορφωθεί ένας κοινός κώδικας αντιμετώπισής τους από το σχολείο και την οικογένεια, καθώς μόνο μέσα από την καλή συνεργασία των δυο αυτών πλευρών μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τα παιδιά μας.



Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:30 με θέμα:
«Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού»
Την εισήγηση έκανε η κ. Βασιλάκη Τερψιθέα, ψυχολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΔΔΥ Ηρακλείου. Στη συνάντηση παρευρισκόταν και μίλησε στους γονείς ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Στηρίζω» για τα παιδιά με αυτισμό κ. Τερζάκης Θεόδωρος καθώς και η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ηρακλείου κ. Σπανάκη Βιργινία .



Η δεύτερη ομιλία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  11 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 με θέμα:


«Χωρίς εσένα………» 
Η απώλεια στη ζωή του    
παιδιού
Την εισήγηση αυτή τη φορά έκανε η κ. Παναγιωτάκη Μαρία, ψυχολόγος – κοινωνιολόγος,  υπεύθυνη του «Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων».



Παρούσα στις ομιλίες ήταν και η Σχολική Σύμβουλος της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Σχολείο μας, κ. Κουτσουράκη Στέλα.
Και στις δυο συναντήσεις υπήρξε ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας, οι οποίοι πέρα από τα πολλά ενδιαφέροντα δεδομένα και στοιχεία που άκουσαν από τις ομιλήτριες πάνω στα θέματα που αναλύθηκαν, συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε, διατύπωσαν τα δικά τους ερωτήματα, τις απορίες που προέκυψαν, τις δικές τους θέσεις και απόψεις και μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο ο καθένας αποκόμισε τα δικά του χρήσιμα συμπεράσματα.
Θα θέλαμε επίσης, να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Βαργιακάκη Μαρία, βιβλιοθηκονόμο στο ΤΕΙ Ηρακλείου που εμπλούτισε τη δεύτερη ομιλία μας με βιβλία σχετικά με το θέμα, δίνοντας μας την ευκαιρία να πάρουμε μια ιδέα από τη σχετική βιβλιογραφία.


                                                      Η  Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων
                                            του 41ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου